Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
29 dec 2010 741 vizualizări
Microbuzele scolare ajung joi la Inspectorat

Anuntate inca de la inceputul lunii decembrie, cele cinci microbuze scolare vor ajunge miine la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Cinci soferi vor prelua microbuzele scolare marca FORD, care au o capacitate de 16 locuri A 1. Acesta vor ajunge la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobesti, Scoala Dumbraveni, dar si Scolile din Garoafa, Poiana Cristei si Vidra. De altfel, inspectorul general Stan Rogoz a participat ieri la o videoconferinta cu Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Discutiile au fost centrate tot pe problema transportului scolar. "A fost o sedinta tehnica in care ni s-a prezentat modalitatea receptionarii celor cinci microbuze destinate retelei scolare", a mentionat seful ISJ. In prezent, 50 de microbuze scolare sint la dispozitia elevilor. (G. D.)


Vitamine de la Mosul cu halat alb


300 de copii din scolile si gradinitile din Chiojdeni au primit flacoane de Vitamina C cu propolis la initiativa doctorului Valentin Rosioru de la dispensarul din Chiojdeni. "Trebui sa facem profilaxie, sa prevenim aparitia bolilor de sezon", a declarat doctorul. Medicul sustine ca este mai ieftin sa previi, decit sa tratezi. De altfel, acesta a donat 60 de flacoane de Ginkogin (n.r. supliment alimentar) sectiei de pediatrie de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Si azilul de batrini Centrul de Ingrijire si Asistenta din Maicanesti va lua in primire astazi 180 de flacoane de Ginkogin. Suplimentul este recomandat in cazul oboselii fizice si mentale si pentru cresterea imunitatii organismului. (G. D.)


"Steluta de Argint" la Centrul "Elena Doamna"


Copiii talentati de la Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani au posibilitatea sa-si demonstreze iscusinta in cadrul unui proiect-concurs derulat la nivel international, intitulat "Steluta de Argint". "Impreuna cu coordonatorii proiectului, ne-am propus popularizarea si promovarea traditiilor si obiceiurilor de iarna", ne-a spus Lacramioara Tiru, profesoara la Centrul "Elena Doamna". Desfasurat in perioada decembrie 2010-ianuarie 2011, concursul cuprinde doua sectiuni. Copiii vor realiza picturi, colaje, felicitari si ornamente specifice sarbatorilor. Pentru elevii de gimnaziu se adauga si sectiunea de compozitie literara, in care vor crea mesaje cu ocazia sarbatorilor. Pentru fiecare sectiune se accepta cite trei lucrari, iar folosirea materialelor ecologice in realizarea lor constituie un atu. Pe 7 ianuarie vor fi anuntati cistigatorii. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.