Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
24 dec 2010 1027 vizualizări
Scoala Chiojdeni a reinviat traditiile romilorRomii au fost in atentia cadrelor didactice de la Scoala Chiojdeni in cadrul unui proiect desfasurat saptamina trecuta. S-a organizat o frumoasa expozitie cu lucrarile din lemn ale mesterilor populari rromi, iar cei prezenti au putut observa tehnicile acestor artisti in cadrul unui atelier de lucru.

La proiect au participat si 20 de elevi de la Scoala din Vintileasca, partenera in programul care dispune de un buget de 25.000 de lei. "Sintem constienti de valoarea unor mestesuguri care tind sa dispara astfel incit ne propunem sa le promovam si sa le transformam intr-o sursa de venit pentru cei ce le practica", ne-a spus profesorul Scolii Chiojdeni, Cristian Tache, managerul de proiect. "Conect "" Economia bazata pe cunoastere "" sansa unei educatii fara frontiere" este un proiect axat pe promovarea minoritatii rrome din localitate, menite sa aduca in prim plan traditiile si mestesugurile acesteia. (G. D.)


Sindicalistii FEN anunta greva fiscala


Sindicalistii din cadrul Federatiei Educatiei Nationale (FEN) anunta ca vor sesiza Avocatul Poporului pentru acordarea drepturilor banesti cistigate in instanta. Sindicalistii considera OUG 113/2010 neconstitutionala, iar adoptarea noului act normativ un atac la adresa justitiei. "Sintem hotariti sa apelam la orice cale legala de atac pentru rezolvarea problemelor cu care salariatii din invatamint, umiliti de prea multa vreme, se confrunta. In conditiile actuale, ne gindim sa propunem membrilor de sindicat greva fiscala, prin care sa aminam si noi platile catre bugetul local sau de stat in 2011 si sa esalonam datoriile in urmatorii trei ani. In loc de bani, vom trimite catre ANAF si directiile de taxe si impozite locale hirtii prin care vom anunta ca nu ne vom mai plati darile", a declarat Constantin Ciosu, liderul FEN. Sindicatele afiliate FEN au cistigat mai multe procese prin care au solicitat recuperarea sumelor neacordate de catre Executiv. (G. D.)


Carte despre Simpozionul National Auto


La nici o luna de la organizarea celei de-a treia editii a Simpozionului National Auto "" Tehnic 2010, Colegiul Auto Tehnic "Traian Vuia" din Focsani a inglobat intr-o carte toate materialele prezentate la simpozion. "In ceilalti doi ani am mers pe sistemul electronic, acum am scos o carte. Am facut si un frumos album foto cu cei prezenti la simpozion si festivitatea de premiere", ne-a spus Ioan Negoescu, directorul colegiului. Cartea include peste 300 de lucrari, la toate cele patru sectiuni. Sapte exemplare se pot gasi deja la Biblioteca Nationala, iar in judet, la Casa Corpului Didactic si Biblioteca Judeteana. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 34 minute, 45 secunde
Rusine FSLI la cati bani dam lunar la sindicat puteam primi si noii, macar uncovrig.
, acum 739396 zile, 23 ore, 34 minute, 45 secunde
Ei, haqi, domnule, stati cu gandul numai la covrigi...Ce naiba, doar nu suntem cersetori!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.