Educație

Mos Craciun a venit mai devreme, in serbarile scolare

Ziarul de Vrancea
22 dec 2010 1373 vizualizări
Colindele si scenetele de Craciun au fost nelipsite din serbarile organizate de scoli u Colegiul Auto a fost colindat de copiii de la Centrul Danut din Brosteni, iar uniristii au facut donatii copiilor saraci Serbarile dedicate Craciunului se tin lant. Zi de zi, in gradinite si in scoli a rasunat glasul copiilor

Colegiul Auto "Traian Vuia" a fost colindat ieri de copiii de la Centrul de Zi "Danut" din Brosteni, in cadrul unui parteneriat. Micutii au incintat gazdele cu un spectacol deosebit, coodonat de invatatoarea Jana Tigaeru si directoarea centrului, Elisabeta Norocea. Si elevii de la Scoala din Nistoresti au iesit la colindat. Imbracati in costume populare, 25 de elevi au participat la "Festivalul Interjudetean al Datinilor si Obiceiurilor de Iarna", alaturi de invitati din Botosani, Suceava si Darmanesti. In sunetul cornului si zurgalailor, baietii claselor VII-VIII au prezentat si un plug cules de la batrinii satului. Mos Craciun a demonstrat ca exista si la Scoala din Surlea, comuna Paunesti. Zeci de elevi de la scolile din mediul rural l-au asteptat pe Mos Craciun, deghizat anul acesta in Mosul "Unirist". Luni, elevii de la Colegiul "Unirea", insotiti de profesoarele Corina Ciucu si Carmela Cristea, au mers la colindat scolile din Bradacesti, comuna Nereju, cu daruri din belsug pe care le-au impartit celor 58 de copii. Sub genericul "Din inimi pentru un suflet de copil", proiectul a avut ca scop apropierea copiilor de virste diferite, cu pozitie sociala si nivel de studiu diferite. De altfel, uniristii au organizat in perioada aceasta numeroase activitati de binefacere.


Festivalul Traditiilor si Obiceiurilor Romanesti, in Adjud


Si la Adjud sarbatorile au inceput mai devreme. Colegiul Tehnic "Gh. Bals"a organizat luni prima editie a Festivalului Traditiilor si Obiceiurilor Romanesti. Evenimentul a inclus doua sectiuni, expozitie si interpretare, la care au participat 33 de scoli din diferite judete. La sectiunea de interpretare, premiul I a mers catre Scoala Paltin, Colegiul Tehnic "Gh. Bals" din Adjud, Scoala "Angela Gheorghiu" Adjud, premiul II a fost obtinut de Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, Scoala Ruginesti, Scoala "Maresal Al. Averescu" Adjud si Scoala de Arte si Meserii Paunesti, in timp ce premiul III a fost adjudecat de Scoala din Pitulusa, Scoala din Mera, Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Focsani si Scoala nr. 2 Adjud. Pentru lucrarile din cadrul expozitiei s-au acordat premii speciale tuturor participantilor. Scopul activitatii a fost "redescoperirea si promovarea valorilor traditionale stramosesti". (Gabriela DRAGHICI)


"Dupa datini, colindam"


Frumusetea colindelor in prag de sarbatori si aparitia lui Mos Craciun incarcat cu daruri fac parte din programul pregatit de un grup de copii talentati, in cea mai frumoasa perioada din an. Cercul Militar Focsani va invita astazi, de la ora 18.00, la spectacolul "Dupa datini, colindam", in interpretarea Grupului "Andantino". Conducerea muzicala este semnata de prof. Mircea Grosu, iar spectacolul este prezentat de Elena Boscan, din cadrul Grupului Andantino. Invitatul special al spectacolului este Mos Craciun, care va imparti celor prezenti daruri care de care mai frumoase. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.