Educație

Microbuzele intirziate si-au gasit destinatia

Gabriela Draghici
18 dec 2010 965 vizualizări
Cinci masini pentru naveta elevilor vor ajunge la Odobesti, Dumbraveni, Garoafa, Vidra si Poiana Cristei

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Vidra si Poiana Cristei, care vor primi curind cite un microbuz scolar pentru transport. Cele cinci microbuze promise de Ministerul Educatiei vor ajunge, cel mai probabil, saptamina viitoare, conform oficialilor Inspectoratului Scolar. Destinatia primelor trei a fost stabilita inca de saptamina trecuta, scolile din Odobesti, Dumbraveni si Garoafa ocupind primele locuri pe lista prioritatilor, urmatoarele urmind a ajunge la Vidra si Poiana Cristei. 103 elevi de la Scoala cu clasele I-VIII din Vidra asteapta cu nerabdare sosirea microbuzului, micutii fiind nevoiti sa faca naveta dinspre zone cu relief accidentat. "Mai aveam trei masini pentru transport, doua ARO si un microbuz vechi de peste 10 ani, care este defect. Asteptam sa il primim, odata cu lotul care va veni", ne-a spus Marius Pintea, directorul unitatii. Atit oficialii ISJ, cit si primarii si directorii de scoli au mai solicitat 36 de microbuze, in urma comasarii a zeci de unitati de invatamint in acest an scolar. Cifrele oficiale arata ca in momentul de fata, doar 50 de microbuze sint puse la dispozitia elevilor navetisti, nevoiti sa parcurga zeci de kilometri pina la scoala la care invata. Pina ce situatia va fi complet remediata, multi elevi vor parcurge drumuri primejdioase prin paduri pentru a invata carte, chiar si in vreme de iarna. (G. DRAGHICI)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.