Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
10 dec 2010 788 vizualizări
Elevii din centrele scolare speciale vor sustine un spectacol

Invaluiti in miresmele sarbatorilor de iarna, copiii din centrele scolare speciale si scolile partenere vor impartasi din bucuria lor in cadrul unui spectacol de lumina si culoare. Desfasurat in cadrul Asociatiei Strategia Nationala de Actiune Comunitara (SNAC), sala de festivitati a Cercului Militar din Focsani isi va deschide portile pentru copii incepind cu orele 11.30. Alaturi de micuti vor sta si elevii voluntari de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Scoala "Stefan cel Mare", Scoala nr. 8 si Gradinita nr. 6 din Focsani. Spectacolul, intitulat "Florile copilariei", va gazdui o expozitie cu lucrarile copiilor si etapa locala SNAC. Tot in cadrul asociatiei SNAC , la Centrul de zi "Danut" din Brosteni, va avea loc astazi o intilnire cu Mur John Potter, consilierul baronesei de Winterbourne, Emma Nicholson. (G. D.)


Insertia pe piata muncii a elevilor, dezbatuta la ISJ


Rezultatele anchetei de teren la 12 luni de la absolvire al elevilor din cadrul proiectului "Vreau sa muncesc!" a Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea vor fi prezentate astazi, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, incepind cu orele 10.00. Proiectul isi propune ca obiectiv general armonizarea ofertei de formare a Invatamintului Profesional si Tehnic cu cerintele pietei muncii. Prin aceasta se urmareste contribuirea la sprijinirea demersurilor de optimizare a aptitudinilor de munca ale elevilor aflati intr-o situatie de tranzitie de la scoala la viata activa si a insertiei pe piata muncii a acestora. (G. D.)


Elevii de-a VIII-a, in febra simularilor


Astazi se da startul la simularea la una dintre materiile la care vor sustine elevii de clasa a VIII-a Examenul National. Acestia pot alege intre limba si literatura romana sau matematica, centralizarea optiunilor intrind in atributiile directorilor de scoli. In baza modelului impus de Ministerul Educatiei, subiectele au fost elaborate la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean de catre reprezentantii compartimentelor de specialitate. Un raport privind minusurile si plusurile elevilor va fi intocmit, in vederea adoptarii unor masuri de catre profesori pentru optimizarea rezultatelor la examenele propriu-zise. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 22 ore, 53 minute, 45 secunde
cica se schimba datinile la pedagogic.a ajuns carmina sa faca acte de caritate!dupa o anumita varsta cand nu se mai uita nimeni la tine...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.