Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
8 dec 2010 828 vizualizări
Copiii de la Elena Doamna si-au expus lucrarile la Bucuresti

Cinci elevi talentati, alaturi de un cadru didactic de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" au fost ieri la Palatul Parlamentului in Bucuresti, vernisind o expozitie de creatii proprii. Evenimentul a fost organizat de Clubul "Educatie pentru Viata" din cadrul Asociatiei "1 Iunie2001" din Buzau si s-a desfasurat cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, celebrata pe 3 decembrie. Picturi, desene si felicitari ale copiilor si tinerilor cu deficiente senzoriale auditive din mai multe judete au fost expuse. Asociatia si-a dorit ca expozitia sa atraga si fonduri ce ar trebui sa survina din vinzarea unor creatii, sume ce vor fi redistribuite corespunzator, fiecarei scoli, respectiv autorilor lucrarilor. "Cu aceasta ocazie oferim tuturor scolilor partenere posibilitatea sa se faca vazute si auzite, afirmarea tinerilor cu probleme de comunicare verbala, dar si a scolii", s-a pronuntat Ionica Tarau, presedintele Asociatiei "1 Iunie 2001" Buzau. (G. D.)


Ziua Portilor Deschise la CSEI Maicanesti


Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) Maicanesti organizeaza astazi "Ziua Portilor Deschise". "Este o oportunitate pentru fostii elevi, parinti, cadre didactice si autoritatile publice sa constate si sa propuna directii noi in vederea imbunatatirii conditiilor in care traiesc, invata si cresc copiii si tinerii cu cerinte educative speciale in aceasta unitate", ne-a declarat Steluta Badea, inspector pentru invatamintul special in cadrul ISV. La momentul actual, centrul de la Maicanesti le ofera copiilor 15 cadre cu experienta in domeniul pedagogic si al psihopedagogiei speciale, doi profesori de logopedie, un psihoterapeut si doi psihologi. Printre proiectele pe care centrul le are in desfasurare se numara reabilitarea cantinei conform standardelor europene, amenajarea unui loc de joaca pentru copii in incinta scolii si a unui teren de minifotbal cu nocturna. (G. D.)


Sejur la Galaciuc pentru bobocii liceelor vrincene


"Gala Voluntarilor" din 5 decembrie, organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Vrancea, a fost o ocazie de afirmare pentru multi liceeni vrinceni, voluntari in proiectele de tineret. In cadrul evenimentului, acestia au propus momente artistice deosebite din liceele lor. De asemenea, toate liceele din Focsani si Adjud au raspuns "Apelului Bobocilor". DJST s-a implicat in organizarea balurilor de boboci prin editarea diplomelor, iar norocosii Miss si Mister Boboc se vor bucura de un sejur la Galaciuc, in luna ianuarie a anului viitor. (G. D.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.