Educație

Profesori de weekend pentru copiii defavorizati din judet

Gabriela Draghici
4 dec 2010 982 vizualizări
Asociatia Uniristii isi propune implementarea unui program de sustinere a unor localitati din zone defavorizate ale judetului, intitulat IT and Science Caravan , program care de altfel a fost si premiat in cadrul Google RISE Awards 2010.

Pret de o zi pe luna, in weekend, elevii Colegiului "Unirea", asistati de profesori, vor sustine cursuri in afara orelor obisnuite de program, pe domeniile IT&C si programare, Matematica, Fizica, Chimie si Biologie. Astfel, elevii scolilor din Slobozia Bradului, Paltin, Vintileasca si Nereju vor "lua" lectii de la uniristi de anul viitor, urmind ca in mai 2011 sa fie organizat un concurs multidisciplinar pe echipe. Vara ii va "prinde" in tabere pe cistigatori. In scolile din Vintileasca, care se afla la 80 km de Focsani, invata 450 de elevi care nu au cadre didactice specializate in predarea IT din programa scolara, iar in ce priveste predarea matematicii sau a fizicii, acestea sint slab reprezentate. Nici la scolile din Slobozia Bradului, unde din cei 680 de elevi, 70% sint de etnie roma si provin din familii modeste, lucrurile nu stau mai bine. Nu exista profesor de IT si nici asistenta buna la matematica, fizica, chimie sau biologie. Acelasi lucru si la Paltin sau Nereju. Asociatia Uniristii va recurge la fonduri proprii pentru derularea proiectului, avind ajutorul Asociatiei Parintilor si a comunitatilor "in vizor". (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 4 ore, 55 minute, 59 secunde
Frumoasa intiativa. Copiii de la tara vor veni la liceu cu ceva cunostinte ...Dar va rog sa nu subestimati valoarea profesorului de matematica,cel putin in Vintileasca, e profesor cu studii, facultate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.