Educație

Povestile Cangurului , azi in Vrancea

Gabriela Draghici
3 dec 2010 755 vizualizări
Concursul de limba si literatura romana, Povestile Cangurului se desfasoara astazi de la ora 9.00 in citeva scoli din judet. In Vrancea s-au inscris circa 1.000 de participanti, din 31 de scoli si licee, atit din mediu rural, cit si din cel urban

In total, peste 43.000 de elevi din clasele V "" XII la nivel national s-au inscris in competitia de 60 de minute, care consta intr-un test grila format dintr-un text ce face parte dintr-o opera literara, insotit de 50 de intrebari. Elevii cu cele mai mari punctaje din scoala vor fi selectati pentru proba de baraj de o comisie nationala, in urma careia vor fi desemnati cistigatorii. Laureatii vor fi rasplatiti cu locuri in tabere in strainatate sau in tara, dar vor primi si premii supriza din partea sponsorilor. Prima editie a concursului "Povestile Cangurului" s-a desfasurat anul trecut, iar in urma succesului obtinut, s-a extins in acest an si la nivelul liceelor. (G. D.)


Ultimele rechizite au ajuns la ISJ


In ciuda vremii, ultimul transport de rechizite scolare a sosit ieri la primele ore ale diminetii la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea. Firma de papetarie din Galati care a cistigat licitatia a livrat 3.200 de colete care vor merge spre elevii cu situatii materiale modeste. Astfel, directorii unitatilor scolare sint asteptati sa ridice pachetele de rechizite. In cazul in care anumite scoli depasesc cantitatea necesara, pot sari in ajutorul celor care sint in deficit, in baza intocmirii unui proces verbal. (G. D.)

Ziua luptei impotriva SIDA la Scoala "Nicolae Iorga"

"Inarmati" cu fundita rosie la purtator, elevii Scolii "Nicolae Iorga" din Focsani au sarbatorit luni "Ziua de lupta impotriva SIDA". Indrumati de profesoara Gabriela Dumitru, elevii au desfasurat concursul "Ce stiti despre SIDA" intre echipajele claselor a VII-a, alaturi de un concurs de afise, prezentari in PowerPoint si filmulete. De asemenea, au realizat referate si eseuri cu tema "Ce as gindi sau ce as simti daca as afla ca cel mai bun prieten al meu a fost infectat cu HIV". Activitatea si-a gasit finalitate in materialele informative pe care le-au primit de la Compartimentul pentru Promovarea Sanatatii din cadrul Directiei pentru Sanatate Publica Vrancea. (D. G.)


Inscrierile continua la Festivalul National de Arte pentru Liceeni


Festivalul National de Arte pentru Liceeni se desfasoara in perioada 1 octombrie "" 15 iunie 2011, pe intreg teritoriul Romaniei, fiind cel mai mare concurs din tara destinat exclusiv liceenilor. A doua luna de inscrieri la cea de-a X-a editie s-a incheiat, iar ele continua pina pe 31 martie 2011, urmind ca marea finala, unde vor fi invitati nominalizatii celor trei sectiuni, sa se desfasoare la inceputul verii viitoare. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.