Educație

Hanuka, celebrata la Sinagoga evreiasca

Sorin Tudose
2 dec 2010 2361 vizualizări
Comunitatea evreiasca din Focsani se pregateste de sarbatoare. Vineri, 3 decembrie de la ora 12.00, la Sinagoga Evreiasca, va fi celebrata a doua zi de Hanuka, in prezenta mai multor invitati veniti de la Bucuresti. Mircea Rond, presedintele Comunitatii Evreilor din Focsani spune ca la intrunire va veni, printre altii, Dan Ben Eliezer, ambasadorul Israelului in Romania.

"Avem invitati de seama din capitala, dar si mai multi elevi si vom celebra a doua zi de Hanuka. Vom spune rugaciuni, vom organiza diferite concursuri. De asemenea va fi si o expozitie de pictura, dar mai multe puteti afla venind la sinagoga", a declarat Mircea Rond. Acesta mai spune ca la nivelul comunitatilor evreiesti din Focsani si Buzau mai sint 170 de suflete. Hanuka (Sarbatoarea Luminilor) dureaza opt zile si comemoreaza victoria macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, care a incercat sa distruga religia evreiasca. Hanuka a devenit in ultimii ani un substitut al Craciunului pentru copiii evrei crescuti intr-un mediu crestin. Este pentru a doua oara in ultimii 20 de ani cind aceasta sarbatoare cade pe 2 decembrie. (S.TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 13 ore, 11 minute, 32 secunde
hag sameiah le am israel
, acum 739393 zile, 13 ore, 11 minute, 32 secunde
CE PROSTIE!!! .......Hanuka a devenit in ultimii ani un substitut al Craciunului pentru copiii evrei crescuti intr-un mediu crestin zice ziarul de vrancea cina isi asuma ac bazaconie? nu va e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.