Educație

Incepe stresiunea pentru elevii vrinceni

Gabriela Draghici
2 dec 2010 868 vizualizări
Tezele de pe primul semestru se vor sustine pina pe 17 decembrie

Mosul vine mai devreme pentru elevii vrinceni, cu tolba plina de"¦ examene. Lista disciplinelor la care se sustin lucrari de evaluare semestriale a fost definitivata de Ministerul Educatiei, pentru anul scolar 2010-2011. Tezele de pe primul semestru se vor sustine pina la data de 17 decembrie 2010. Pentru invatamintul gimnazial, pentru clasele V-VII se vor da lucrari la limba romana si matematica, in timp ce pentru clasa a VIII, pe linga cele doua, istorie sau geografie la alegere. Pentru tinerii liceeni, programul se anunta plin, cei care invata la zi, seral sau la frecventa redusa trebuind sa sustina lucrari la specializarile filologie, stiinte sociale, matematica-informatica si stiinte ale naturii. Nu vor fi trecuti cu vederea nici cei de la filiera vocationala si cea tehnologica. Pentru elevii de clasa a XI-a, aflati in anul de completare pentru toate domeniile si calificarile, tezele semestriale se vor sustine la limba si literatura romana si matematica, iar pentru cei care urmeaza o scoala postliceala, structura curriculum-ului impune incheierea situatiei scolare pe module, cu o lucrare finala cu caracter aplicativ si integrat, iar nota nu va avea valoare de teza. In cazurile in care lucrarea scrisa semestriala se sustine la alegere dintr-o lista de discipline, scolarii pot opta in scris pentru una din discipline, care va ramine valabila pe parcursul intregului an scolar. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.