Educație

Tinerii IMPACT sprijina comunitatea

Gabriela Draghici
27 nov 2010 805 vizualizări
Conceptul IMPACT, ajuns in Vrancea anul trecut, combina emotiile educatiei prin aventura si invatarea prin serviciile in folosul comunitatii, oferindu-le o voce tinerilor care vor sa dea o mina de ajutor

In cadrul proiectului "Educatia experientiala pentru viata si comunitate" functioneaza patru Cluburi pentru Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT. Cluburile sint impartite astfel: "Aventurierii" la Liceul "Emil Botta" din Adjud, "Perfect LIS" la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu, "Pentru umanitate" la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si clubul "Outland" din cadrul Bibliotecii Judetene, care functioneaza de doua luni de zile. Saptaminal, membrii cluburilor se intilnesc, deprinzind reale lectii de viata din povestile moralizatoare ale celorlalti. Problemele comunitatii au fost luate in vizor inca de la inceput de membrii cluburilor care s-au implicat in proiecte. O plaja de pe malul Trotusului a fost igienizata cu ajutorul acestora, dar au facut si curatenie in curtea unei firme care le-a sustinut financiar o excursie la Slanic Moldova. De asemenea, printr-o petitie in care au chestionat cetatenii cu privire la starea in care se afla un parc din oras, tinerii au reusit sa convinga Primaria sa monteze cosuri de gunoi, iar in momentul de fata confectioneaza podoabe si felicitari pentru Craciun, destinate persoanelor defavorizate. Educatia experientiala pentru viata si comunitate se desfasoara in perioada 1 noiembrie 2009 "" 30 noiembrie 2010, cu finantare de la Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Fondul ONG din cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European. Asociatia "Focul Viu", in parteneriat cu Fundatia "Noi Orizonturi" Lupeni, a adus proiectul Impact si in cele trei licee din Vrancea. (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.