Educație

Inspectoratul Scolar are un «general» cu concursul luat

Camelia Stănilă
24 dec 2005 934 vizualizări
Danut Popoiu spune ca va incerca sa schimbe mentalitatea inspectorilor, dar si a profesorilor.

Inspectoratul Scolar Vrancea are sef cu acte-n regula. Danut Popoiu, care a ocupat cu delegatie functia de inspector general, a trecut cu brio concursul desfasurat joi la Ministerul Educatiei. Desi spune ca a avut ceva emotii, seful ISJ s-a declarat multumit de rezultatul final. In urma celor trei probe, Danut Popoiu a obtinut 118,5 puncte, cel mai mic punctaj fiind obtinut la evaluarea CV- ului. "Inspectoratul Scolar are un «general» cu concursul luat. A fost un concurs cu emotii la inceput, e firesc, dar sint multumit. La CV am obtinut doar 35 de puncte, pentru ca am platit tributul neefectuarii cursurilor de management si eventual al unui doctorat. La testul grila si lucrul pe calculator am obtinut 42,5 puncte, iar la prezentarea ofertei manageriale 41 de puncte", ne-a spus Danut Popoiu, dupa concurs. Seful Inspectoratului Scolar a fost foarte incintat de modul in care a prezentat oferta manageriala, caci astfel a avut ocazia sa puncteze anumite aspecte pe care le considera importante in actul educational. Acesta a precizat comisiei de la Ministerul Educatiei ca planul manageral nu-i apartine, ci este efortul unei echipe din ISJ Vrancea, caci numai astfel se poate face o analiza a lucrurilor care trebuie avute in vedere pe viitor. "Generalul" a mai spus si ca va incerca sa schimbe mentalitatea profesorilor, pentru a pune mai mult accent pe nevoia copiilor de a primi sfaturi si exemple de viata. "S-a insistat pe aspectul educativ si astfel am putut explica ce inseamna pentru mine ora de dirigentie, ce inseamna a face educatie si nu instructie. Din experienta mea la catedra m-am convins ca elevii au nevoie de suflet, de exemple din viata noastra, de sfaturi, in conditiile in care parintii sint mai mult preocupati de aspectul financiar al familiei. Militez pentru cit mai multe excursii, in special cu elevii din mediul rural, pentru ca acestia sa-si poata largi orizontul, dar si pentru excursii ale elevilor de la oras, pentru a vedea cum invata colegii lor de la tara. Militez pentru activitati extrascolare, care modeleaza caracterul sufletesc al elevilor. Ei reclama aceste lucruri, dar profesorii nu-i inteleg", a mai afirmat inspectorul scolar general. Seful invatamintului a mai precizat ca va incerca sa schimbe si perceptia pe care o au profesorii si parintii fata de Inspectoratul Scolar. La interviu, Danut Popoiu a fost intrebat si de punctele slabe ale institutiei pe care o conduce. "Am venit in Inspectorat pentru a schimba mentalitati si atitudini. Daca unii colegi nu-si vor schimba aceasta atitudine mai rece a inspectorului, asa cum este el perceput, nu exista decit o solutie- schimbarea din functie", a completat inspectorul scolar general. Danut Popoiu a mai recunoscut ca printre verigile slabe ale ISJ Vrancea se numara si compartimentul juridic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.