Educație

Teatrul a rasunat de muzica buna, in prima seara la Florentin Delmar

Sorin Tudose
19 nov 2010 802 vizualizări
Festivalul National de Muzica Romaneasca Florentin Delmar a debutat ieri la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia in prezenta a peste o suta de iubitori ai muzicii. Alexandra Velniciuc, prezentatorul evenimentului, a introdus cei zece concurenti pe scena si a intretinut atmosfera in scurtele pauze dintre melodiile interpretate de participanti.

Concursul a fost deschis de Cristina Vasiu din Hunedoara, laureata de anul trecut a festivalului.Tinerii veniti atit din Focsani, cit si din Bucuresti, Iasi, Constanta,Tecuci, Marasesti au incercat sa intre in gratiile publicului, dar mai ales ale juriului compus numai din nume sonore. Cei care i-au notat pe concurenti au fost Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular, compozitorul Viorel Gavrila, Gabriel Cotabita si Stefan Naftanaila, juriul fiind prezidat de Horia Moculescu. Concurentii au interpretat fiecare cite doua melodii din repertoriul unor cintareti cunoscuti de la noi si chiar piese compuse de Florentin Delmar. Unii dintre cei ce au urcat pe scena au ales sa cinte melodii apartinind Aurei Urziceanu si lui Aurelian Andreescu, demonstrind ca muzica de calitate inca se mai asculta si mai este apreciata chiar si de cei mai tineri. In functie de priza pe care au avut-o la public participantii au primit aplauze si incurajari din sala. La final, Oana Sirbu si Horia Moculescu au urcat si ei pe scena, delectind pe cei prezenti in sala cu calitatile lor vocale incontestabile. Azi, incepind cu ora 18.30, urmeaza a doua runda a concursului, la finalul careia se vor stabili cei cinci cistigatori. Organizatorii doresc cit mai multi oameni prezenti in sala Teatrului, pentru ca festivalul este unul cu o indelungata traditie, unde au fost descoperite multe valori ale muzicii. Mai mult, cei ce vor asista la a doua runda a festivalului il vor putea asculta pe Gabriel Cotabita, care va inchide seara. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.