Educație

Oglinda literara ne invita la lectura

Valentin Muscă
16 nov 2010 1372 vizualizări
O suta de pagini cu prezentari de carte, studii, articole polemice, poezie si multa proza

Numarul pe noiembrie al revistei "Oglinda literara" se deschide cu un acid editorial al causticului Gabriel Funica. Theodor Codreanu continua "Posteritatea lui Grigore Vieru", Marius Chelaru prezinta volumul de poeme "Cintecul oraselor" semnat de Maggy de Coster, Dumitru Huruba ni-l aminteste pe Adrian Marino, Dan Brudascu este, din nou, prezent cu "Octavian Goga. Noi lamuriri", Puiu Raducanu ne vorbeste despre "Cultura romaneasca pe malurile Argesului si Dunarii", iar Adrian Dinu Rachieru ne aminteste "Barbaria interpretarii". Serban Tomsa face o frumoasa prezentare lucrarii "Nunta neagra" a scriitorului Gheorghe Neagu, George Anca ne dezvaluie un pseudo-jurnal australian si scriitoarea de peste Prut, Alla Murafa, ne ofera citeva pagini de proza. Constantin Miu dezvolta si in acest numar "Doctrina Zamolxiana a lui Iisus", Claudia Voiculescu, Gheorghe Suchoverschi, Viorel Munteanu, Tomi Doru Fadoras, Ionela Tofoleanu, Valeria Cetazeanu, Andrei Velea, Maria Jigau si Geo Calugaru aduc doza de poezie, Leo Butnaru devoaleaza inca trei zile din "Jurnalul Diez", Gheorghe Postelnicu ne desfata cu "Penteleul, locul de obirsie al poetului sfint Muzaios", Roxana Sorescu ni-l aduce mai aproape pe Vasile Voiculescu, Isabela Vasiliu Scraba ne invita la o viziune asupra "Mioritei", Madalina Angelica Sfetcu ni-i explica pe romi dintr-o alta perspectiva, Angela Baciu ne mai da o portie din interviul cu Ion Rotaru, eternul Florentin Popescu ni-l readuce din lumea umbrelor pe actorul Ion Fintesteanu, poetesa Stefania Oproescu ridica manusa aruncata de criticul Mircea Dinutz in "ProSaeculum" si-i da o decenta replica, prelungind o polemica din care nu are de cistigat nimeni. Prof. Bogdan Constantin Dogaru, de la Arhivele Nationale Vrancea, lamureste numar de numar incilcitele ite ale Francmasoneriei evreiesti din Focsani, anticipind o posibila lucrare minutios documentata despre lumea de ieri a francmasonilor din Focsani. Revista "Oglinda literara" a ajuns la nr. 107 si este o publicatie a Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.