Educație

Pe beneficiarii Bani de liceu nu-i mai desparte un ban

Gabriela Draghici
11 nov 2010 845 vizualizări
u in urma suplimentarii fondurilor de catre minister, au fost onorate toate cererile elevilor care indeplineau conditiile impuse de programul de protectie sociala

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a revenit la plafonul maxim de venit initial, si anume 150 de lei, venit lunar calculat pe fiecare membru de familie, astfel incit toti solicitantii de burse sociale sa beneficieze de program. Numarul final al beneficiarilor a ajuns la 2.664, in urma suplimentarii fondurilor. Potrivit ultimelor reglementari, primeau ajutorul financiar doar elevii care se aflau in intretinerea familiior cu venit lunar calculat pe membru de familie pina in 149,99 de lei. Ministrul Daniel Funeriu a decis, la propunerea secretarului de stat Oana Badea, sa suplimenteze fondurile alocate programului national. "Intr-o situatie economica dificila precum cea prin care trece Romania in acest moment, este esential ca scolarizarea elevilor cu resurse financiare sa nu fie afectata (...)", a declarat ministrul. Astfel, toti cei care si-au depus cererile pentru "Bani de liceu" se vor califica pentru primirea sprijinului financiar. "Practic, au fost onorate toate cererile elevilor care indeplineau conditiile prevazute in metodologia de aplicare a fondurilor pentru programul national de protectie sociala", ne-a declarat generalul Stan Rogoz. 2.656 de elevi cu situatii materiale modeste si-au depus anul acesta dosarul pentru "Bani de liceu", din 23 de unitati scolare din judet. In urma suplimentarii, 2.664 de liceeni vor fi sprijiniti financiar. Suma de acordare a ajutorului este de 180 lei si se acorda pe intreg parcursul anului scolar , inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de Bacalaureat. Suma totala aferenta acestui program pe anul financiar 2010 este de 173.300.000 de lei, care acopera cei 128.298 de solicitanti eligibili care au depus dosare la nivel national. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.