Educație

Scolile vrincene s-au mutat pe net

Gabriela Draghici
11 nov 2010 1397 vizualizări
Din ce in ce mai multe scoli si gradinite din judet isi fac propriul site pe internet in scop de promovare u unele dintre acestea si-au facut pina si cont de Facebook, pentru socializare u frenezia internautica pare contagioasa, multi directori exprimindu-si dorinta de a promova scoala in spatiul virtual

In epoca vitezei, cind viata ne este marcata tot mai pregnant de Internet, nici scolile vrincene nu par sa scape de "microb". Zeci de gradinite, scoli generale si colegii din judet s-au luat la intrecere in design pentru a-si promova activitatile educationale cu care se mindresc, pe portalul paginii web a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Colegiul National "Unirea", Scoala nr. 10 "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, Colegiul Tehnic "Gh. Bals" din Adjud, Gradinita nr. 8 din Focsani, Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Scoala nr. 3 din Focsani, sint doar citeva din unitatile de invatamint care au impinzit spatiul virtual. Istoricul scolii, planul de scolarizare, performantele elevilor, noutati privind proiectele derulate, galerii foto, situatia scolara a elevilor, oferte educationale si forum-uri pentru profesori, elevi si parinti servesc drept platforma de promovare a fiecarei scoli in parte.

"Avem un site imbunatatit, complet diferit fata de cel vechi, gestionat de un profesor din scoala. Consider ca daca tii la scoala, te implici cu daruire in tot ce tine de ea. Asa sintem croiti... Site-ul este in principal pentru propaganda scolara, este in permanenta actualizat, profesorii si-au adaugat planul de lectii, modele, orarul, regulamentul de ordine interioara, avem pagini speciale pentru elevi si profesori", ne-a declarat Maria Birla, directoarea Colegiului Tehnic "Gh. Bals" din Adjud. De la primul click pe platforma virtuala a acestuia, ne intimpina melodia "Ani de liceu", devenita imn pentru liceenii romani, si un mesaj scris de mina a nepotului patronului spiritual al colegiului, inginerul Gheorghe Bals. O alta "scoala virtuala" este Colegiul National "Unirea" din Focsani, care beneficiaza si de o pagina de Facebook, care reprezinta rezultatul muncii laborantilor de informatica, al elevilor si conducerii unitatii. Rezultatele olimpicilor, Clubul de debate al colegiului, Clubul de media, echipa de majorete si cea de dansuri, precum si revista scolii, toate au loc in spatiul virtual unirist. "Revista noastra", publicatia elevilor si profesorilor uniristi, este disponibila pe site in format electronic si cuprinde toate editiile, incepind cu anul 1912. "Microbul internaut" pare sa-i fi molipsit si pe ceilalti directori, care isi doresc scoala "pe net". "Cei care deja sint pe pagina inspectoratului au stirnit interesul altor directori care doresc ca in foarte scurt timp sa-si prezinte scoala si sa-si promoveze activitatile educative online", ne-a spus inspectorul de informatica Marilena Oprea. In prezent, aproape 40 de unitati scolare din Vrancea si-au publicat linkul catre paginile proprii pe site-ul http://isjvr.vn.edu.ro, insa o parte dintre acestea sint inactive. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 5 minute, 17 secunde
FELICITARI CADRELOR DIDACTICE DE LA SCOALA NR 3 PENTRU ORGANIZAREA ANIVERSARII A 20 DE ANI SI PENTRU REVISTA LANSATA CU ACEASTA OCAZIE .SUNTETI FOARTE BUNI SI INTELEGATORI CU ELEVII.
, acum 739371 zile, 5 minute, 17 secunde
Site-ul scolii nr. 10 este tot cel vechi, cel creat de d-na prof. Patrascu ( dupa care regretam nespus noi fostii elevi ai dumneaei). Asteptam cu mare interes site-ul nou, cel la care credem ca isi va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.