Educație

Saptamîna Culturala Vrînceana, aproape de final

Ziarul de Vrancea
10 nov 2010 531 vizualizări
Cele mai bune lucrari semnate de elevii din judet vor fi premiate vineri la Teatrul Mr. Gh. Pastia din Focsani

Orasul viilor domnesti va gazdui astazi prima editie a "Saptaminii Culturale Vrincene". Inceputa duminica la Marasesti, manifestarea initiata de Directia pentru Cultura Vrancea, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, urmareste promovarea tinerilor din judet si o apropiere intre scriitorii consacrati si tinerii debutanti. "Miine (astazi, n.r.) vom fi prezenti la Odobesti pentru a premia cistigatorii etapei odobestene a manifestarii. Mai mult decit atit, intentionam ca in fiecare an sa editam un volum cu lucrarile premiate, pentru a-i promova astfel pe tineri si a le facilita debutul in lumea literelor", ne-a spus prof. Florin Micu Iliescu, directorul Directiei pentru Cultura si Patrimoniu National Vrancea. Programul manifestarii de la Odobesti cuprinde premierea elevilor cistigatori la editia locala a concursului de creatie si o prezentare a scriitorilor odobesteni membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania. Este vorba despre Gheorghe Mocanu si Ion Culita Usurelu. La eveniment au fost invitati si ceilalti scriitori din Vrancea si elevi de la cele doua institutii de invatamint din localitate. Manifestarea va incepe la orele 13.00 si se va desfasura in foaierul Casei de Cultura din Odobesti.

"Saptamina culturala vrinceana" va fi inchis vineri, la Focsani, intr-un cadru festiv la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". In fiecare liceu din judet a fost organizat cite un concurs literar, cele mai bune lucrari, in aprecierea cadrelor didactice, fiind premiate de scriitori. "Neavind bani si nedorind sa renuntam la Salonul Literar Dragosloveni, anul acesta l-am modificat putin. Colaboram cu elevii de liceu, cautind astfel si tinerele talente", a spus scriitorul Gheorghe Neagu, reprezentantul scriitorilor vrinceni. Din pacate, la Marasesti, orasul in care a debutat "Saptamina Culturala Vrinceana", profesorii s-au implicat foarte putin, dovada fiind si faptul ca numai un participant a fost inscris la concurs. In schimb, la Adjud sala a fost plina. Acolo au fost acordate trei premii elevilor de la Liceul "Emil Botta" si unul pentru un adolescent de la Liceul "Emil Bals". Ieri, Salonul s-a "mutat" la Panciu, iar astazi va fi la Odobesti. Urmeaza Vidra, iar incheierea manifestarii va avea loc la Focsani vineri, cind va fi premiata cea mai buna lucrare din tot judetul. La festivitatea care va avea loc incepind cu orele 11.00 sint invitati sa participe toti elevii care s-au inscris cu lucrari, dar si oamenii de cultura ai Vrancei. (D. GANEA, A. MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.