Educație

Scriitor vrincean, felicitat de Papa Benedict

Doina Ganea
10 nov 2010 1015 vizualizări
Scriitorul vrincean Gheorghe Neagu a fost onorat cu o noua Diploma papala

Papa Benedict al XVI- lea a semnat la Roma, la sfirsitul lunii octombrie o diploma onorifica prin care este apreciata activitatea lui Gheorghe Neagu si prin care scriitorul este binecuvintat. Este cea de-a doua astfel de distinctie oferita scriitorului vrincean. "Nu am stiut nimic, am primit-o ieri si mi-a facut o mare bucurie aceasta diploma papala", ne-a declarat, cu modestie, Gheoghe Neagu. Cunoscutul publicist a mai primit si in 2002 o diploma de la Curtea Papala a lui Paul Ioan. Gheorghe Andrei Neagu, la 60 de ani, este autorul unor lucrari extrem de importante pentru conditia scriitorului roman contemporan, indeosebi, din anul 2000 incoace, cind, la Focsani, a luat nastere "Asociatia Culturala Duiliu Zamfirescu", asociatie care scoate revista "Oglinda literara", careia ii devine redactor-sef, calitate in care, vizitind Parisul, face cunostinta cu Sanda Stolojan, nepoata lui Duiliu Zamfirescu, si cu Marcel Shapira, mare maestru al Masoneriei Romane. Tot in anul 2000, Gheorghe Andrei Neagu primeste titlul de "Cavaler al Literaturii Romane", acordat de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in anul 2002, primeste Diploma de Binecuvintare Apostolica a Papei Ioan Paul al II-lea si Diploma de Onoare a Academiei Orient "" Occident de la Curtea de Arges. In anul 2005, Gheorghe Neagu devine membru al Uniunii Scriitorilor "" Filiala din Iasi. Prozator prolific, promotor cultural de exceptie, jurnalist si editor de presa literara, Gheorghe Neagu este membru in conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Bacau. In 2010 Gheorghe Neagu primeste premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Bacau, pentru volumul "Purtatorul de cruce". (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 16 ore, 13 minute, 30 secunde
Sper ca diploma papala sa-i tina loc de diploma universitara pe care a falsificat-o in cel mai grosolan mod. De-altfel dosarul penal zace si acum pe la Parchetul Iasi. Daca n-o face naveta intre citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.