Educație

Scoala ciuruita de la Mera a ajuns si la urechile Prefecturii

Mihaela Beșleagă
10 nov 2010 763 vizualizări
Reprezentantii Guvernului in teritoriu vor solicita Ministerului Educatiei fonduri pentru reabilitarea scolii

Scoala nr. 1 din Mera, unde tencuiala sta sa se desprinda in clase din cauza infiltratiilor, despre care a relatat in urma cu doua saptamini si Ziarul de Vrancea, a intrat si in atentia Institutiei Prefectului. Ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), a fost prezentata o nota de constatare incheiata de o comisie mixta prezenta la fata locului. "în urma deplasarii efectuate, membrii Comisiei au constatat ca Scoala nr.1 cu clasele I-VIII din comuna este intr-un stadiu avansat de degradare din cauza deprecierii invelitorii din tabla, care a condus la infiltrarea apei din precipitatii, afectind tavanele, pardoselele si peretii prin aparitia unor fisuri", transmite Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii. întrucit situatia scolii este destul de grava, prefectul Ion Oprea a propus intocmirea, in cel mai scurt timp, a unei informari catre Ministerul Educatiei si solicitarea unor fonduri pentru reabilitarea acestei unitati de invatamint. De aproape doi ani, la Scoala nr. 1 din Mera ploaia trece prin acoperisul ciuruit si ajunge in clase prin tavan, insa, in ciuda nenumaratelor memorii trimise inclusiv la Ministerul Educatiei de catre autoritatile locale, nu s-a gasit nicio solutie pentru elevii care invata aici. Aceeasi comisie de evaluare a pagubelor a sesizat si faptul ca afectate de inundatii au fost si drumurile de pe raza comunei, care nu au santuri sau rigole si care devin impracticabile la fiecare ploaie torentiala, fapt ce duce la izolarea unor catune de centrul civic al comunei. Membrii CJSU au aprobat ieri si un proiect care urmeaza sa fie transmis Executivului, pentru alocarea de resurse financiare din fondul de rezerva al Guvernului, in vederea reabilitarii infrastructurii afectate. Tot ieri s-au prezentat si aprobat planurile de aparare impotriva inundatiilor, gheturilor, accidentelor la constructii hidrotehnice si poluarile accidentale pe cursurile de apa pentru intervalul 2010- 2013 la Centrala Hidroelectrica Calimanesti si Gresu si pentru Centrala Hidroelectrica Movileni in intervalul 2011-2014. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.