Educație

InfoEducatie:

Gabriela Draghici
9 nov 2010 915 vizualizări
Istoria Marasestiului, ilustrata de elevii Scolii nr. 2

Elevii clasei a VII-a B de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Marasesti au desfasurat activitatea "Marasesti "" orasul erou. Ieri si azi...", cu prilejul festivitatilor dedicate patronilor spirituali ai orasului, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. In cadrul unei mese rotunde, elevii au prezentat informatiile culese despre oras, din timpurile vechi si pina in prezent, ce s-au concretizat in realizarea unui panou tematic. "Traind in orasul erou - Marasesti, am considerat ca nu este firesc ca elevii acestei scoli sa treaca nepasatori peste aceste zile, si tocmai de aceea m-am gindit sa-i captez in cadrul unei activitati la care sa participe cu drag", a declarat George "" Stefan Silvestru, profesor al unitatii. (G. D.)


Doar 15% dintre copiii nevazatori merg la scoala


In Romania anului 2010, numai 15% dintre copiii cu deficiente de vedere urmeaza o forma de invatamint. Fundatia Cartea Calatoare organizeaza vineri, 19 noiembrie, la Romexpo in Bucuresti, dezbateri privind cauzele nescolarizarii micutilor fara vedere si propuneri de solutii pentru acces neconditionat la educatie. In cadrul evenimentului va fi prezentat in premiera nationala sistemul Daisy, de producere a cartilor si manualelor pentru integrarea copiiilor cu deficiente de vedere sau dificultati de citire. Acestia pot folosi usor playerul Daisy, care reproduce materiale tiparite in format audio, pot sari de la o pagina la alta, sau din cuprins la un anumit articol, astfel facilitindu-le accesul la informare, educatie si instruire inclusiva. Sistemul de citire pentru nevazatori Daisy a fost creat de vrinceanul Mircea Bucur, presedinte al Fundatiei Cartea Calatoare. (G. D.)


Retea noua de incalzire pentru liceele din Panciu


Modernizarea retelei termice care va deservi cele doua licee din Panciu, Colegiul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" se afla in curs de finalizare, lucrarile fiind incepute in urma cu aproximativ trei saptamini. "S-a luat hotarirea de la bun inceput de a fi refacuta intreaga retea de incalzire. Nu mai puteam da drumul la centrala veche, pentru ca existau pierderi si acum asteptam sa fie conectata la reteaua electrica, intii noi, dupa care urmeaza si Colegiul Tehnologic", ne-a declarat directorul unitatii, Andrei Manovici. Finantate de bugetul local, lucrarile de modernizare se vor concretiza in urmatoarele saptamini. "In cursul acestei saptamini se vor efectua probele, urmind sa se dea drumul la centrala", ne-a declarat viceprimarul din Panciu, Iulian Nica. (G. D.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.