Educație

Zilele aniversare ale liceelor vrincene au abundat in activitati

Ziarul de Vrancea
6 nov 2010 1089 vizualizări
Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea si Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu si-au sarbatorit ieri zilele u concursurile culinare si standurile comerciale au fost menite sa-i ajute pe tineri cum sa conduca o afacere u la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea , caricaturistul de reputatie mondiala Constantin Pavel si academicianul Valeriu D. Cotea au onorat cu prezenta

Mai multi elevi ai Colegiului Economic impreuna cu alti elevi de la Colegiul Tehnic de Alimentatie si Turism "Dumitru Motoc" din Galati s-au intrecut ieri intr-un concurs culinar. Acesta face parte din proiectul interjudetean pe teme culinare "Savoarea preparatelor in farfuria voastra" derulat de Colegiul Kogalniceanu in parteneriat cu liceul galatean. "Am initiat acest parteneriat cu scopul de a promova o alimentatie sanatoasa in rindul elevilor. Mai mult, acestia pot transmite mai departe catre parinti un mod sanatos de a minca. Vor avea loc concursuri de gastronomie, concursuri de desen si o sesiune de referate si comunicari stiintifice intre elevi si profesori", a declarat profesorul Corina Visan, unul dintre coordonatorii proiectului. încurajarea elevilor in utilizarea noilor tehnologii in pregatirea pentru integrarea pe piata muncii in domeniul alimentatiei si turismului reprezinta scopul principal al proiectului . De asemenea, in cadrul activitatilor de ieri au fost amplasate in sala de sport a Colegiului Economic sapte standuri comerciale unde elevii si-au expus cu mindrie produsele, fie ca a fost vorba de rochii sau de vinuri. Elevii claselor de a XII-a au predat in mod simbolic stafeta catre colegii lor mai mici spunindu-le sa se ocupe de firmele de exercitiu macar la fel de bine pe cit au facut-o ei. "Tot ce se intimpla intr-o firma reala se intimpla si in firmele de exercitiu ale elevilor nostri. Doar banii si produsele sint virtuale. Practic, aici invata cum sa conduca o afacere. Toate firmele de exercitiu au primit diploma de excelenta", a declarat Sonica Dalmanescu, coordonator al proiectului interjudetean. Pentru ca intreaga activitate de ieri sa fie cit mai autentica, elevii s-au bucurat si de prezenta unui membru al Consiliului Concurentei, care le-a vorbit despre concurenta loiala.


Invitati de seama la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea"


Salile de curs ale Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea" s-au dovedit a fi neincapatoare ieri, cu prilejul sarbatoririi a 87 de ani de existenta a liceului. Vizita academicianului Valeriu D. Cotea, patronul spiritual al colegiului a marcat cum se cuvine evenimentul la care au participat si primarul Bacinschi, alaturi de reprezentanti ai Inspectoratului Scolar. Programul aniversar a mobilizat cadrele didactice organizatoare si elevii, care si-au prezentat realizarile. Expozitia foto-documentara a bisericilor de lemn din tara Vrancei, cea de produse alimentare traditionale romanesti, precum si expozitia de ustensile traditionale folosite in industria alimentara, au fost doar citeva din rezultatele stradaniilor elevilor, care au reusit sa-si faca mindu atit liceul, cit si mentorul, Valeriu D. Cotea. Linguri de lemn, sitare, conserve traditionale din legume si fructe, tipare de cas au impinzit holurile liceului. S-au organizat dezbateri cu elevii la clase, s-au tinut ore deschise pe diverse domenii si pe viitor este programata punerea in miscare a unui ambitios proiect educational. Expozitia de caricatura a focsaneanului Constantin Pavel, caricaturist de reputatie mondiala, a reprezentat o gura proaspata de aer pentru cei prezenti. Crescut printre albume de caricaturi, creioane, tus si radiere, Constantin Pavel a oferit o doza buna de umor, transmitind prin "mizgalituri", ceea ce societatea insasi satirizeaza. In urma cu doi ani, Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" a preluat numele marelui academician, desemnindu-l ca mentor. Membru al mai multor Academii ale Vinului din Europa, Valeriu D. Cotea a dinamizat nu numai viticultura Vrancei, ci si viata culturala si invatamintul vrincean. Profesor consultant doctor la Facultatea de Horticultura a Universitatii "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi, academicianul este unul dintre cei mai mari oenologi pe care ii are Romania, avind la activ lucrari de specialitate publicate in toate tarile mari producatoare de vin. A infiintat si conduce Centrul de Cercetari pentru oenologie de pe linga Academia Romana, iar in calitate de cercetator, colaboreaza cu scoli cu profil oenologic din orase ca Berlin, Montpellier, Lisabona, Porto si Narbonne. (Gabriela DRAGHICI, Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.