Educație

Educatoarele vrincene, la ceas aniversar

Gabriela Draghici
6 nov 2010 1200 vizualizări
Filiala Vrancea a ONG-ului AEDR a implinit un an de activitate u in cursul anului trecut, educatoarele vrincene au desfasurat mai multe proiecte cu scop educational si caritabil

Filiala Vrancea a Asociatiei Educatoarelor din Romania (AEDR), alaturi de inspectori scolari si presedinta filialei pe tara s-au reunit astazi in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, la un schimb de idei si cunostinte. A fost prezentat un scurt istoric al asociatiei, de la infiintarea din 2007 pina in prezent, aspecte din activitatea derulata in decursul anilor si fiecare presedinte de departament si-a prezentat proiectele de viitor. Filiala Vrancea a implinit un an de reusite, un an in care membrii echipei de educatoare s-au sprijinit reciproc. Pornind de la initiativa lui Carmen Dobre, 115 de educatoare au raspuns pozitiv la fondarea unui filiale si in Vrancea, iar sediul a fost stabilit in incinta Gradinitei nr. 2 din Focsani. De la infiintarea din 6 noiembrie 2009, filiala judeteana a desfasurat proiecte deosebite, dintre care amintim Scoala de vara de la Gresu (29 "" 30 mai), cu doua ateliere de creatie: tehnica tablourilor din deseuri si tehnica de impletire prin noduri, unde au participat 90 de membri, din patru judete ale tarii. O alta activitate demna de mentionat a fost proiectul "De la inima la inima", prin care au fost ajutati copiii defavorizati, cu dizabilitati, care au primit cadouri si donatii de Paste si Craciun. Filiala Vrancea a participat si la actiunile derulate de filiala din Brasov si anume, Scoala de Iarna in februarie 2010 si Scoala de Toamna din octombrie, unde au luat parte la cursurile de formare a relatiilor educationale si cursul de informare "Stii citi microbi ameninta copilul tau?". In cadrul reuniunii de astazi de la ISJ, a fost lansata cartea "Ce trebuie sa stiu despre personalitatea copilului meu?", a educatoarei Ruxandra Laura Bilinschi din Brasov. "A fost o actiune aniversara foarte frumoasa, alaturi de o echipa unita", ne-a spus Carmen Dobre, presedinta filialei din judet. La momentul actual, Asociatia Educatoarelor din Romania are inscrisi 400 de membri din 28 de judete si dispune de o revista care inglobeaza materialele didactice trimise de educatoare din toata tara, precum si de o tipografie proprie. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.