Educație

Aproximativ jumatate din carti au parasit sala de lectura

Sorin Tudose
6 nov 2010 1119 vizualizări
Cartile din sala de lectura a Bibliotecii o iau spre un noul sediu u fosta sectie de Neurologie va gazdui atit sala de lectura cit si Centrul de Limbi Straine u inaugurarea se va face, cel mai probabil, la inceputul lui decembrie

Angajatii Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" au reusit sa mute pina la aceasta data circa 40% din cartile salii de lectura din Casa Blum situata pe strada Mihail Kogalniceanu. Institutia are in corpul respectiv sase depozite insumind peste 65 de mii de carti. "Am mutat pina acum aproximativ doua depozite si jumatate, atit carti cit si mobilier. Merge destul de greu deoarece avem multe de mutat, dar le promitem cititorilor ca ne vom grabi, astfel incit ei sa poata beneficia din nou de serviciile institutiei noastre", a declarat Elena Velnita, sef serviciu in cadrul bibliotecii. Pentru ca intreaga operatiune sa se incheie cit mai curind, bibliotecarii sint ajutati si de jandarmi. Mutarea este anevoiasa deoarece cartile trebuie luate de pe rafturi si puse in saci, pastrindu-se o minima ordine. Cartile nu pot fi puse de-a valma in noua locatie ci ordonate dupa numele autorului si multe alte criterii. "Noi speram sa terminam in circa doua saptamini, iar undeva pe la inceputul lunii decembrie sa inauguram noul sediu. Ne bucura faptul ca imobilulul este aproape de atitea unitati de invatamint, acesta fiind situat in spatele Colegiului «Al.I.Cuza». La momentul inaugurarii vom sti daca vor incapea toate cartile de la sala de lectura sau daca va trebui sa le mai depozitam si in alt corp al bibliotecii", a mai precizat Elena Velnita. Mutarea se datoreza faptului ca imobilul clasat ca monument istoric construit la sfirsitul secolului XIX are nevoie de reparatii. In subsolul cladirii s-a infiltrat apa, care a subrezit rezistenta cladirii. De asemenea, podelele, plafonul si peretii au nevoie de consolidari. Potrivit reprezentantilor bibliotecii, lucrarile la cladire se vor face din bani de provenienta europeana si ar putea demara anul acesta. Centrul de Limbi Straine situat vizavi de Parcul Balcescu a fost si el nevoit sa se mute in fosta sectie de neurologie de pe strada Maior Gheorghe Sava. Acest lucru a fost cauzat de faptul ca imobilul unde centrul isi avea sediul a fost revendicat si ulterior retrocedat proprietarilor de drept. Cind noul sediu ce va gazdui atit Centrul de Limbi Straine cit si sala de lectura va fi inaugurat, vor fi impartiti fluturasi la licee pentru ca elevii sa stie de unde pot citi si imprumuta carti. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.