Educație

Concurs de mate-info pentru elevii din mediul rural

Gabriela Draghici
5 nov 2010 1475 vizualizări
Copiii de la tara au o sansa de a-si demonstra abilitatile in stiinta cifrelor si a calculatoarelor, in cadrul concursului de matematica si informatica M&I .

Desfasurarea competitiei este structurata pe trei etape: faza locala, in perioada 18 noiembrie "" 7 noiembrie, faza zonala, care va debuta pe 27 noiembrie si faza judeteana, ce va avea loc pe 2 aprilie 2011. Concursul vine anul acesta cu citeva modificari cu privire la modalitatea de promovare in etapele superioare ale concursului. "Promovarea la etapa judeteana a echipajelor este conditionata de obtinerea a cel putin 50 de puncte la fiecare disciplina de concurs, iar numarul echipajelor pentru fiecare centru este calculat dupa urmatorul algoritm: cite un loc pentru fiecare centru zonal la fiecare din cele doua sectiuni, iar centrele care in anul scolar trecut au obtinut premii si mentiuni vor beneficia de un numar de locuri in plus egal cu numarul de premii si mentiuni obtinute in anul precedent", arata Marilena Oprea, inspector de informatica. Centrele zonale de concurs sint Scoala de Arte si Meserii Homocea, Grupul Scolar "Grigore Gheba" Dumitresti, Scoala cu clasele I "" VIII Vidra, Scoala cu clasele I ""VIII "Stefan cel Mare si Sfint" Suraia si Scoala cu clasele I ""VIII Straoane, centrul judetean de concurs fiind stabilit la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu. Nu se admit contestatii, iar inscrierea la etapa zonala se face in fiecare unitate scolara din mediul rural, la centrul de concurs cel mai apropiat. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.