Educație

Microbuzele Ministerului intirzie, copiii scot 3 lei pe zi din buzunar

Gabriela Draghici
4 nov 2010 1384 vizualizări
Cu toate ca Inspectoratul Scolar Vrancea a facut toate demersurile pentru achizitionarea de microbuze scolare, acestea se lasa asteptate de elevii din cartierul Unirea - Odobesti u primaria a convenit cu proprietarii de microbuze ca transportul sa fie gratis pentru elevi timp de o luna u cum termenul a expirat, elevii sint nevoiti sa plateasca 3 lei zilnic pentru a ajunge la scoala

Pentru 50 de elevi din cartierul Unirea, Odobesti, mersul la scoala este mai costisitor decit pentru altii. Copiii sint nevoiti sa scoata din buzunarul parintilor circa 3 de lei pe zi, pentru a face naveta dus-intors pina la scoala, intrucit nu au un microbuz pus la dispozitie de Inspectorat. Inca de la inceputul anului scolar, elevii de gimnaziu de la Unirea au beneficiat de un fel de legitimatie de transport pentru microbuzele care circula pe traseu, fara a mai plati nimic in plus, astfel, transportul sa fie asigurat din bugetul local. Demersurile catre Inspectorat au fost facute inca din primavara acestui an, de la deciderea restructurarii scolii de la Unirea. "La inceputul anului scolar, avind in vedere promisiunile Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, am vorbit cu proprietarii microbuzelor care au licenta de transport pe raza orasului Odobesti sa transporte elevii din cartierul Unirea la scolile din oras. Dar acest lucru a fost valabil doar pentru o perioada determinata, la scurt timp dupa inceputul anului scolar, asteptind ca Inspectoratul sa livreze microbuzul. Acum insa, situatia a devenit critica si nu mai putem cere proprietarilor de microbuze sa transporte elevii gratuit la scoala pentru ca este ilegal. Acestea sint firme private, exista controale si pot pierde licenta de transport pentru ca nu sint 2-3, ci peste 50 de elevi care fac naveta zilnic", ne-a declarat Daniel Nicolas, primarul orasului Odobesti. Pe de alta parte, conducerea Inspectoratul Scolar, care a trimis solicitarile la Ministerul Educatiei pentru achizitionarea de microbuze, sustine ca situatia va fi curind rezolvata. "La Minister s-au finalizat toate etapele in vederea achizitionarii microbuzelor scolare, urmind ca in scurt timp sa fie distribuite judetelor", ne-a declarat seful ISJ, Stan Rogoz. Pina ce transportul le va fi asigurat micutilor, copiii asteapta in statie microbuzul, pregatiti sa-si cumpere biletul pentru a ajunge la scoala. Situatia este cu atit mai serioasa, cu cit primarul din Odobesti sustine ca elevii sint in pericol de a nu mai ajunge la ore. "Exista riscul ca acesti elevi sa nu mai urmeze cursurile... parintii au acceptat ca elevii sa vina la scolile din centrul orasului, bazindu-se pe promisiunea Inspectoratului, aceea ca vor avea microbuz din luna septembrie", a completat edilul. Reprezentantii ISJ au solicitat inca din vara Ministerului Educatiei aproximativ 10 microbuze, pentru a acoperi toate cazurile din judet. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.