Educație

Directorii de scoli au primit o demonstratie de tehnica moderna

Camelia Stănilă
17 dec 2005 820 vizualizări
O tabla electronica ajunge sa coste peste 2000 de euro.

Directorii unitatilor de invatamint din Vrancea au primit o surpriza mai mult decit placuta din partea sefilor, la ultima sedinta de instruire, si anume o demonstratie a ultimelor noutati in materie de tehnica utilizata in invatamint, alaturi de o prezentare de soft-uri educationale, mai mult decit necesare dascalilor. Reprezentantii citorva firme de profil au fost prezenti joi la Focsani, la invitatia inspectorului general Danut Popoiu, care a descoperit noile echipamente la un tirg in Bucuresti. Managerii au fost uimiti savada ultimele dotari scoase pe piata, care le-ar usura foarte mult munca la catedra, printre care videoproiectoare, table electronice, ecrane de protectie, camere pentru documente, laboratoare pentru limbi straine etc. Atractia zilei a constituit-o smart-boardul oferit de firma Avitech, multi dascali fiind curiosi sa vada cum functioneaza. Acesta este un sistem interactiv utilizat pentru prezentari in salile de curs, mai exact un ecran de proiecti e, cu suprafata senzitiva, care functioneaza alaturi de un videoproiector si care permite activarea aplicatiilor din calculator prin simpla atingere a tablei. De asemenea, profesorii au putut vedea o demonstratie cu lectii interactive, aflind in acest context ca smart-boardul permite adnotari direct pe documentele proiectate, care pot fi salvate ulterior sau scoase la imprimanta. Desi tabla costa circa 2.000 de euro, iar un videoproiector minim 600 de euro, unii profesori s-au aratat incintati de noua tehnologie. Managerii din scoli au mai beneficiat si de o prezentare a unui soft educational produs de firma Varox din Galati - pachetul Univtest, un grupaj de aplicatii pentru realizarea si utilizarea testelor, care usureaza munca de examinare si evaluare a cadrelor didactice. Directorii vrinceni au vazut si editia electronica a "Gazetei matematice", produsa de

firma Softwin, care cuprinde problemele publicate in cei 110 ani de existenta ai renumitei culegeri. De asemenea, managerii au fost interesati si de dotarile necesare pentru realizarea unui laborator de limbi straine, oferite de firma Quartz Matrix din Iasi, echipamente care costa nu mai putin de 240 de milioane de lei, pentru o clasa de 28 de elevi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.