Educație

Zilele Simion Mehedinti la bilant

Valentin Muscă
2 nov 2010 789 vizualizări
Evenimentul a coincis si cu aniversarea a 425 de ani de atestare documentara a Negrilestiului

Editia 2010 a manifestarii anuale "Zilele Simion Mehedinti", dedicata celui mai important ginditor din Vrancea, a tras cortina. A XX-a editie a acestui eveniment s-a derulat la Focsani si Negrilesti, pe 23-24 octombrie. "Editia din acest an a avut un plus de caldura, dar si de inedit. Tema editiei a fost «cultura populara, cultura traditionala». Alaturi de invitatii obisnuiti au participat profesori de la Colegiul Tehnic «Simion Mehedinti» din Codlea, de la Grupul Scolar «Simion Mehedinti» din Galati si de la Scoala generala «Simion Mehedinti» din Soveja. Dl Gheorghita Geana a vorbit despre traditia monografismului in cultura romana, aratind ce este de fapt o monografie."Dra Mona Mamulea a facut o incursiune in istoria fluierului, din antichitate pina in Evul Mediu, in Europa, dar si in cultura populara de la noi", ne-a spus prof. dr. Costica Neagu, presedintele Asociatiei "Simion Mehedinti" si organizatorul evenimentului. Dupa sesiunea de comuncari de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, duminica, 24 octombrie, invitatii au urcat in Vrancea arhaica, la Negrilesti. In prezenta fiilor satului a fost lansat volumul «Negrilestii Vrancei», redactat de prof. Costica Neagu. Surpriza cea mare a fost aparitia la momentul festiv a academicianului Valeriu D. Cotea, alaturi de care negrilestenii au incins o hora mare la Caminul Cultural. Evenimentul a culminat cu lansarea lucrarii «Negrilestii Vrancei. Album monografic» (Ed. Terra, 2010), lucrare care completeaza excelenta monografie "Negrilestii Vrancei", realizata de acelasi autor in 2010. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.