Educație

Dubla lansare de carte la Adjud

Gabriela Draghici
2 nov 2010 948 vizualizări
Sfirsitul lui octombrie a abundat in activitati culturale, aglomerind in mod placut timpul liber al adjudenilor

Festivalul "Saptamina Bibliotecii Adjudene", aflat la editia 27, care a avut loc simbata, 30 octombrie, a marcat o dubla lansare de carte. Poetul focsanean Ionel Marin si-a prezentat cartea "Printre ani, lacrima netimpului", impreuna cu "Omul retorta", volumul poetului adjudean Gheorghe A. Stroia. Invitati remarcabili din toate domeniile au participat la evenimentul ce a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale din Adjud. Intr-o atmosfera prietenoasa, cei prezenti au sarbatorit poezia, s-au avintat in discutii largi asupra insemnatatii de netagaduit a celor doi poeti vrinceni, aducindu-le aprecierile binemeritate. Gheorghe A. Stroia a induiosat publicul prin recitarea eseului sau "Copacii stiu sa moara in picioare", publicat in mai multe reviste. Stimulati de aprecierile primite din partea celor prezenti, fara indoiala cei doi poeti vor oferi in continuare creatii scrise fermecatoare, imbogatind patrimoniul cultural vrincean. Urmatoarea "tentatie" culturala a fost prezenta la Adjud a pictorului, graficianului si caricaturistului Borta Ovidiu Ambrozie (BOA), care a delectat audienta cu o sesiune de portrete elaborate in varianta color, cu carbune. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.