Educație

Absolventii de scoli profesionale au sanse mai mari de angajare

Gabriela Draghici
30 oct 2010 870 vizualizări
Prin proiectul Vreau sa muncesc! Inspectoratul Scolar ofera oportunitati mai mari de incadrare in munca pentru absolventii de SAM si liceu tehnologic

Conducerea Inspectoratului Judetean Scolar (ISJ) Vrancea, impreuna cu cea a Casei Corpului Didactic, a participat joi la o sedinta tehnica la Constanta, in care au fost dezbatute doua proiecte finantate cu bani europeni: "Vreau sa muncesc!" si cursurile acreditate FORCAD. Programul "Vreau sa muncesc!" vine in ajutorul absolventilor de SAM si de profiluri tehnologice care nu isi continua studiile la 6 sau 12 luni de la absolvire, contribuind la dezvoltarea aptitudinilor de munca si oferindu-le o mai buna adaptare la cerintele pietei muncii. "Am avut o intilnire de lucru, tehnica, la Constanta, care in principal s-a axat pe baza legala privind cererea de rambursare a fondurilor si stadiul derularii acestor doua proiecte, care pina in prezent, este conform graficelor", ne-a declarat seful ISJ, "generalul" Stan Rogoz. Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea este beneficiarul proiectului, care are un rol cheie in executarea studiilor de supraveghere a insertiei pe piata muncii a absolventilor. Armonizarea ofertei de formare a Invatamintului Profesional si Tehnic cu cerintele de pe piata muncii reprezinta principalul scop al proiectului. Pot beneficia de program atit absolventii din mediul rural, cit si urban, indiferent de sex sau etnie, identificati dupa necesitatile comune cu privire la insertia sociala si profesionala. Practic, dupa terminarea ciclului de invatamint, tinerii vor avea sanse mai mari de a-si gasi un loc de munca. La intrevedere au participat si managerii proiectului din cadrul ISJ, precum si Ionelia Suciu, coordonator al Centrului de Resurse pentru Educatie Incluziva Vrancea. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.