Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
30 oct 2010 964 vizualizări
ISJ a facut recurs la sentinta sporurilor salariale

Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a facut recurs ieri, in cazul dascalilor vrinceni care au cistigat 33% din salariu in procesul intentat impotriva consiliilor locale si a ISJ-ului. "Am facut recurs impotriva sentintei nr. 601 din 14 octombrie, pronuntata de Tribunalul Vrancea. Dosarul are ca obiect aplicarea Legii 221/2009", ne-a declarat jurista ISJ, Manda Dumitrascu. In urma cu doua saptamini, judecatorii au luat hotarirea conform careia cadrele didactice vrincene, afiliate Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), vor primi 33% in plus pe linga salariul initial, pentru perioada 1 octombrie 2008 "" 31 decembrie 2009. Acum doi ani, filiala vrinceana a FSLI a dat in judecata inspectoratul si consiliile locale pentru neplata unor drepturi salariale. (G. D.)


Noapte de Halloween la Panciu si Chiojdeni


Halloween-ul a fost sarbatorit si la Scoala cu clasele I "" VIII nr. 1 din Panciu si nu oricum, ci cu o mica petrecere cu tematica "infricosatorului" eveniment. Entuziasmati de sarbatoarea americana, celebrata si la noi, elevii scolii, indrumati de profesorii de engleza Violeta Popa, Tatiana Cioubotaru si Florin Miron au pregatit un concurs de costume, in spiritul specific Halloween-ului. Impreuna cu profesorii elevii au decorat fiecare sala de curs, demonstrindu-si creativitatea si inventivitatea. Participantii la parada costumelor au fost jurizati de directorii scolii, iar cele mai "fioroase" si amuzante costume au fost recompensate cu diplome. Si elevii de la Scoala Chiojdeni au organizat vineri un program artistic pe tema sarbatorii de Halloween, care a avut doua componente. Scolarii de virste mai mici au pictat pe tema cunoscutei sarbatori, iar la concursul de costume fiecare a incercat sa etaleze o tinuta care sa "ia ochii" juriului. Sarcina celor care au alcatuit juriul nu a fost nici pe departe una usoara, mai ales ca acestia au trebuit sa aleaga intre cel mai hazliu si cel mai reprezentativ costum. Din program nu a lipsit, bineinteles, nici prezentarea bostanilor care au fost personalizati in cele mai diferite reprezentari. (G. D., G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.