Educație

Seminar de informatica la Casa Corpului Didactic

Gabriela Draghici
27 oct 2010 868 vizualizări
Pe parcursul a trei zile, cu incepere de vineri, 29 octombrie, ora 14.00, Casa Corpului Didactic va fi gazda Seminarului de Informatica Limitele si aspiratiile Web-ului , desfasurat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si Universitatea Al. I Cuza din Iasi

Seminarul se adreseaza cadrelor didactice si liceenilor, cit si inginerilor de sistem sau analistilor programatori din Vrancea, preocupati de programarea Web la nivel de server si de inovatiile din domeniu. "Prin astfel de activitati educationale "" eveniment ne propunem sa facilitam schimbul de informatie intre componentele mediu universitar "" preuniversitar "" productie, in vederea unei mai bune integrari sociale a elevilor nostri", sustine prof. Marilena Oprea, inspector de specialitate informatica. Planul de activitate al seminarului cuprinde prezentari si aplicatii propuse de prodecanul Facultatii de Informatica din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza", dr. Sabin Corneliu Buraga, autor de manuale si studii stiintifice. (G. D.)


Peste 8.000 lei pentru Simpozionul National Auto - Tehnic


Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" din Focsani a solicitat Consiliului Local Focsani acordarea unui sprijin financiar pentru organizarea celei de-a treia editii a Simpozionului National "Auto "" Tehnic 2010", care va avea loc in data de 27 noiembrie. CL a aprobat alocarea sumei de 2.210 lei din bugetul propriu, destinat cazarii celor sase persoane din comitetul stiintific si premiilor cistigate in cadrul concursurilor. Deopotriva, s-a aprobat alocarea sumei de 6.000 de lei din veniturile proprii ale Colegiului Tehnic Auto, pentru materiale promotionale. La acest simpozion s-au trimis invitatii pentru 300 de participanti, elevi si profesori din toata tara. Activitatea se va desfasura pe patru sectiuni : "Violenta in trafic", "Aplicatii virtuale", "Sesiunea nationala de comunicari stiintifice in domeniul fizicii si "Automobilul - in prezent si in viitor", care vor contine prezentari, concursuri din legisilatia rutiera, dezbateri si concluzii. (G. D.)


Magie la Scoala nr. 10 din Focsani


Elevii din Focsani s-au desfatat in cursul zilei de luni cu un spectacol inedit de trucuri si magie, cu participarea iluzionistului Dan David. "Pentru un copil de virsta lor, este ceva nemaipomenit sa vada cum iese un iepuras dintr-o palarie, s-au simtit foarte bine si astfel de activitati extrascolare sint mai mult decit binevenite", sustine directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu", Laurentiu Tibrea. Din lipsa unui spatiu special amenajat pentru desfasurarea unor astfel de manifestari in afara programului, evenimentul s-a tinut in sala de sport a scolii. Pentru 5 lei biletul, copiii au fost martorii unor fenomene miraculoase, care le-au stirnit curiozitatea si imaginatia. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 9 ore, 11 minute, 30 secunde
cam asa-i d-le director Tibrea:MAGIE!!!va vaitati de lipsa unei sali de scectacol, dar de lipsa de spatiu pt invatat nu va vaitati? cand aveti de gand sa lichidati acele clase care ocupa spatiul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.