Educație

In razboiul contra Inspectoratului,dascalii au cistigat o batalie

Gabriela Draghici
27 oct 2010 1303 vizualizări
Cadrele didactice si-au recapatat in instanta 33% din salariu. Judecatorii Tribunalului Vrancea au decis: cadrele didactice au cistigat 33% la salariu u in urma cu un an, FSLI a dat in judecata Inspectoratul Scolar si primariile din judet pentru neplata unor drepturi salariale u.hotarirea nu este definitiva putind fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati u. Chiar daca am avea o hotarire definitiva si irevocabila, acesti bani nu vor veni inainte de 2012 , declara vicepresedintele FSLI, Constantin Dragomir

Dascalii din judet, afiliati Federatiei Sindicatului Liber din Invatamint (FSLI) au cistigat in instanta 33% la salariu in urma procesului intentat consiliilor locale si Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea privind aplicarea Legii 221/2008. Potrivit acestei legi, profesorii trebuiau sa incaseze 33% in plus pe linga salariul initial, in perioada 1 octombrie 2008 "" 31 decembrie 2009. In conditiile in care banii nu le-au fost dati, FSLI Vrancea a pornit actiunea juridica in care a avut cistig de cauza. "In data de 14 septembrie am avut infatisare la tribunal, iar pronuntarea ne-a venit saptamina trecuta, obtinind astfel 33% in plus la salariul profesorilor. Pentru membrii nostri de sindicat, decizia nu este definitiva, vom astepta sa vedem ce vor decide ISJ si conducerile scolilor, dar cu siguranta va fi declarat recurs impotriva acestei hotariri. Chiar daca am avea o hotarire definitiva si irevocabila, conform dispozitiilor date de Guvern, acesti bani nu vor veni inainte de 2012. Cu toate acestea, este un cistig pentru noi", declara vicepresedintele FSLI, Constantin Dragomir. Seful ISJ, Stan Rogoz sustine ca hotarirea judecatoreasca nu a ajuns inca pe masa inspectoratului. "Nu dispun de informatiile necesare, pentru ca la noi nu a ajuns dispozitia tribunalului cu decizia. In momentul in care o vom primi, vom discuta sa vedem ce decidem si noi", comenteaza acesta. Conform hotaririi judecatorilor Tribunalului Vrancea, invinuitii sint obligati sa restituie reclamantilor sumele reprezentind 33% din salariul aferent perioadei 1 octombrie 2008 "" 31 decembrie 2009, la care se adauga rata inflatiei calculata la data efectuarii platilor. 4.000 de dascali si personal auxiliar, afiliati FSLI Vrancea ar trebui sa beneficieze de sumele returnate. Totusi, decizia instantei nu este definitiva si irevocabila, putind fi atacata cu recurs. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 13 minute, 38 secunde
Epigrama zilei Umbla zvonul ca nebunu’: „Cade, cade ca-i boland!” M-am si luat in piept cu unu: „Cade, domnule! DAR CAND !???”
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.