Educație

28 de scoli vor mai rabda finantarea unor lucrari de reabilitare

Gabriela Draghici
22 oct 2010 919 vizualizări
Programele de investitii de anul acesta promit sa finalizeze peste 100 de scoli u intre 2006 - 2010 au fost demarate 198 de obiective cu finantare de la buget si doar 78 au fost finalizate

Planul investitional al Inspectoratului Scolar Vrancea cu privire la stadiul lucrarilor in scoli fost dezbatut astazi in cadrul unei sedinte in cadrul Prefecturii Vrancea. Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Guvernul Romaniei prin Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sint institutiile care au finantat proiectele ce au scop cresterea calitatii invatamintului, prin asigurarea conditiilor sanitare si de mediu adecvate. Programul pentru Reabilitarea Infrastructurii Scolare (P.R.I.S.) are ca termen final 30 decembrie 2010 si vizeaza reabilitarea scolilor de centru rural. 25 de unitati scolare sint beneficiarele programului in trei etape, dintre care citeva au fost deja finalizate si date in folosinta. "Speram sa fie finalizate intr-un timp cit mai scurt, ca toti copiii din Vrancea sa invete in conditii normale", a declarat Emil Radu, inspector scolar pentru managementul educational si evaluare institutionala. In perioada 2006 "" 2010 au fost demarate 198 de obiective cu finantare de la buget, dintre care doar 78 de unitati scolare au fost finalizate pina acum. Valoarea contractuala la care se ridica finalizarea lucrarilor este de 143.154 mii lei, din care deja s-a achitat suma de 41.463 mii lei. Pentru 28 de unitati scolare s-au intocmit proiecte, dar nu au fost demarate lucrarile, iar in cazul scolilor la care nu se vor mai demara astfel de investitii, se vor transfera sumele catre acele unitati la care constructia este avansata. Legea Educatiei si problema combustibilului din scoli nu le-a dat pace sindicalistilor nici la sedinta de ieri. Acestia au blamat autoritatile locale pentru lipsa de combustibil cu care se confrunta multe scoli din judet, in timp ce subprefectul arunca pisica in curtea primarilor. "Sa va faceti datoria civica si profesionala si sa sesizati autoritatile locale", a recomandat Sorin Hornea. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.