Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
21 oct 2010 875 vizualizări
Fara apa calda si produse dezinfectante la scoala

Igienizarea si curatenia Scolii nr. 1 Marasesti lasa de dorit in lipsa fondurilor. Banii nu au mai ajuns nici macar pentru materialele de curatenie. "Nu avem cloramina, detergenti, mai avem probleme si cu sapunul lichid. Sint toate conditiile in scoala, dar absenta materialelor de curatenie ne creaza probleme", sustine directoarea Virginia Costea. Situatia este cu atit mai grava cu cit nici copiii nu pastreaza curatenia. "Sintem nevoiti sa facem curatenie in grupurile sanitare din ora in ora. Mai ales ca sint multi elevi care isi fac nevoile pe jos, am ajuns sa stau la pinda dupa ei. Noi nici nu avem apa calda si, citeodata, spalam pe jos cu apa chioara, pentru ca nu avem nici un strop de detergent", spune si Viorica Besa, ingrijitor.(G. D.)


Inspectie RODIS in scolile vrincene


Actiunea de consiliere si control a scolilor din judet, cu tematica "Aplicarea regulamentului privind actele de studii si documentele scolare" aplicata de ISJ, se desfasoara in perioada 18 "" 22 octombrie. "Vor fi verificate registrele matricole, actele de studii, modul in care sint completate, eliberate si luate in evidenta. Se vor controla cataloagele privind datele inscrise. Nu am gasit nereguli pina acum", a declarat Emil Radu, inspector pentru managementul educational si evaluare institutionala. (G. D.)


Conducerea ISJ considera ca banii au venit unde trebuie


Pe lista obiectivelor de investitii care vor fi finantate din sumele alocate de Guvern conform listei publicate marti in Monitorul Oficial se regasesc si unitati la care nu s-a facut pina acum referire ca fiind urgente. Din lista cu pricina lipsesc insa scoli si gradinite care au fost mentionate la aproape fiecare solicitare de fonduri facuta de Inspectorat: Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 Adjud, Scoala nr. 1 Mera sau Scoala cu clasele I-VIII din Lespezi, comuna Homocea. Comuna a primit in schimb sume pentru finalizarea celor doua gradinite. Au fost dati in schimb bani pentru unitati de invatamint "pastorite" de primari PDL precum Suraia sau Tifesti, pe care ISJ Vrancea nu le-a amintit niciodata ca prioritare. "Din cele 23 de solicitari facute de noi, pe lista de investitii aprobate de Guvern se regasesc 19. Unitatile scolare care nu au primit acum finantare vor fi prinse cu siguranta a doua transa", a incercat sa explice "generalul" Stan Rogoz. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.