Educație

Info Educatie

Ziarul de Vrancea
20 oct 2010 828 vizualizări
Guvernul da bani la scoli

Mai multe gradinite, scoli si biblioteci scolare din Vrancea au primit, prin Hotarire de Guvern, bani de investitii. Fondurile sint trimise in baza unor masuri in domeniul finantarii din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pe 2010 a unor cheltuieli de capital pentru unitatile si institutiile de invatamint. Defalcat pe localitati, banii se indreapta dupa cum urmeaza: Sihlea (230 mii lei), Focsani (150 mii lei), Tifesti (35 mii lei), Marasesti (50 mii lei), Suraia (85 mii lei), Vinatori (30 mii lei), Balesti (70 mii lei), Golesti (100 mii lei), Paunesti (100 mii lei), Poiana Cristei (150 mii lei), Dumbraveni (200 mii lei) si Homocea (110 mii lei). Banii se indreapta in majoritate catre localitati liberale si democrat liberale. (I. C.)


Greva japoneza in semn de solidaritate


Membrii Sindicatului Invatamintului Preuniversitar (SIP) FEN Vrancea au pornit ieri greva japoneza, pe termen nelimitat, in semn de solidaritate fata de Irina Cristiana Anghel, invatatoarea din Caracal, aflata in cea de-a 57-a zi de greva foamei si fata de colegii bugetari. Cadrele didactice si personalul auxiliar, membrii ale SIP FEN Vrancea protesteaza vizavi de Legea Educatiei, sprijinind cererile invatatoarei. "Membrii SIP FEN Vrancea declanseaza greva japoneza pe termen nelimitat din solidaritate cu doamna invatator Anghel Irina Cristiana, colega noastra fiind in greva foamei. Sustinem asadar revendicarile doamnei Anghel, de a avea dreptul la o viata decenta, la demnitate si normalitate in Romania. Dorim respectarea legii in Romania si militam pentru o Lege a Educatiei in interesul invatamintului", a declarat Paulina Roscan, liderul sindical SIP FEN Vrancea. Pe durata grevei, membrii sindicatului vor purta banderola alba, urmind ca pe 7 octombrie sa participe la mitingul de protest coordonat de Cartel Alfa, organizat la Bucuresti. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 20 ore, 55 minute, 12 secunde
daca sc din Golesti este o prioritate.... e clar. Trei sferturi din comuna invata la Focsani, pt ca e mai de bonton. Acu, poate is atemporal: e vorba de scoala aia de langa primarie sau se citeste integral
, acum 739370 zile, 20 ore, 55 minute, 12 secunde
sau si banii astia au legatura cu motiunea de cenzura?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.