Educație

Scoala ca ring de K1

Gabriel Sava
15 oct 2010 808 vizualizări
Faptul ca nici scoala nu le mai ofera protectie copiilor a fost demonstrat la Sihlea, unde un elev de 14 ani a fost batut fara mila de parintii unui coleg cu care baiatul intrase in conflict. In acest caz, justitia nu le-a dat nota de trecere parintilor batausi.

Episodul violent a ridicat insa numeroase alte probleme, elevul fiind lovit in pauza dintre cursuri, dupa ce profesorii i-au vazut pe parintii agresori. Ionel Pamfir de 36 de ani din Sihlea si concubina acestuia, Nicoleta Curca, au fost trimisi in judecata la propunerea procurorilor de pe linga Tribunalul Vrancea. Cei doi au ajuns in fata anchetatorilor dupa ce, pe 25 mai l-au lovit fara mila pe Iulian M., elev in clasa a VIII-a la Scoala din Voetin. Conform rechizitoriului, pe fondul unui conflict intre Iulian M. si fiul celor doi invinuiti, Ionel Pamfir si Nicoleta Curca s-au deplasat la scoala de la Voetin si au intrat in sala in care victima era la cursuri . Femeia a incercat sa il lovesca pe Iulian M. cu o carte in cap, moment in care profesoara aflata in clasa i-a scos din scoala. "Eram la ora cind au intrat cei doi si au incercat sa il lovesca pe copil. I-am dat afara, desi mi-a fost si mie teama deoarece Pamfir am inteles ca a mai avut conflicte cu alti consateni. La pauza, dupa ce baiatul a iesit din clasa, l-am gasit intins pe jos, dupa ce fusese batut de cei doi", a declarat profesorul Marcela Rohart. Procurorii au stabilit in urma audierilor ca ambii invinuiti i-au aplicat copilului o dura corectie, lovindu-l in repetate rinduri cu pumnii si picioarele si cu o tepusa. Copilul a lipsit de la scoala mai bine de o saptamina, avind nevoie de ingrijiri medicale pe parcursul a 8-9 zile. Cei doi parinti batausi au fost trimisi in judecata pentru lovire si alte violente si risca o pedeapsa aspra, avind in vedere gravitatea faptei si recidiva lui Ionel Pamfir. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 22 minute, 47 secunde
Aici e vina directorului si a profesorului de serviciu. Este interzisa prin lege patrunderea in incinta scolii in timpul orelor si de asemenea acei oameni trebuiau sa se legitimeze la intrare si sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.