Educație

Elevii din Vidra au strins sase tone de gunoaie din paduri

Gabriela Draghici
15 oct 2010 1439 vizualizări
Elevii nu contenesc in a ne da lectii de responsabilitate si comportament civic in ultimul timp. Liceenii Grupului Scolar Simion Mehedinti din Vidra nu fac exceptie, iar dovada sta faptul ca au curatat peste 110 ha padure si 25 ha albii de piraie, atit din fondul forestier al Ocolului Silvic Experimental Vidra, cit si din terenul Obstei Vidra-Tichiris.

Elevii au adunat peste 6,5 tone de gunoaie. "Prin elevii nostri si cu ajutorul lor putem disemina informatii la nivelul comunitatilor locale din zona, dar totodata prin formarea lor ca persoane responsabile, putem contribui la o evolutie pozitiva a acestora in viitor", ne-a relatat Maricica Babis, director al Grupului Scolar. Elevii ecologisti au impartit pliante si fluturasi cu caracter educativ, privind respectarea normelor de protectie a mediului inconjurator. "Scoala nu inseamna numai teorie, lectii si demonstratii pe hirtie. Elevii trebuie sa se implice in viata societatii, devenind factori activi care pot provoca schimbari benefice comunitatii locale vidrene", a precizat inginerul Costica Constantinescu, coordonatorul proiectului "Prietenii Naturii", derulat in parteneriat cu Agentia de Protectia Mediului Vrancea si Ocolul Silvic Experimental Vidra. In acest context, elevii au oferit inca un exemplu de umanitate si constiinta in spirit, dar si in actiune, lucruri de care ar trebui sa tina seama si adultii. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.