Educație

Oglinda literara mentine viu focul cuvintului scris

Gabriela Draghici
12 oct 2010 715 vizualizări
Directia pentru Cultura si Patrimoniu National (DCPN) Vrancea a prezentat ieri aparitia numarului 106 al revistei Oglinda literara .

Dupa 10 ani de existenta, revista paseste cu incredere spre maturitate si prin prestigiul pe care il are, a devenit deja un brand. "In urma cu mult timp, exista o traditie conform careia femeia era pastratoarea focului. Revista "Oglinda literara", impreuna cu alte reviste culturale din judet si din restul tarii, face acelasi lucru: pastreaza focul, intr-o perioada in care ne invadeaza internetul si mai putin cuvintul scris", a afirmat secretarul literar al revistei, scriitoarea Stefania Oproescu. Scriitorul Ioan Dumitru Denciu a tinut sa precizeze faptul ca activitatea culturala din Vrancea a atins o cota inalta de profesionalism, ce nu mai poate fi contestata. "Cred ca trebuie sa ne respectam nivelul pe care l-am atins si sa pastram valoarea pe care ne-o asumam", a completat acesta. La recenta intilnire din Bucuresti, la care a fost invitata si revista "Oglinda literara", participarea Vrancei s-a bucurat de o atentie speciala, conform spuselor scriitorului. "Am avut surpriza si satisfactia ca la aceasta intilnire sa gasesc un climat cultural interesant, elevat si prietenos. Am fost tratati ca niste invitati de seama si ne-a prilejuit un schimb de idei foarte placut, organizat fara lucruri inutile", declara scriitorul Ioan Dumitru Denciu. Revista este deschisa oricarei persoane cu condeiul ascutit, care are ceva de spus pe plan literar si are nevoie de o sansa de a-i fi descoperit talentul. "Relatia intre generatii este absolut oportuna. Nu stiu la ora asta citi elevi sau profesori citesc revista, dar vrem sa iesim in intimpinarea tinerei generatii. Oricine doreste revista, o poate primi gratis de la sediul nostru", mentioneaza directorul DCPN Vrancea, Florin Micu Iliescu. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 19 ore, 35 minute, 7 secunde
Daca ar da si ceva bani poate o ia cineva
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.