Educație

Salonul Literar Dragosloveni revine anul acesta

Gabriela Draghici
12 oct 2010 951 vizualizări
Editia 2010 a celei mai importante manifestari culturale vrincene, Salonul Literar Dragosloveni , va reveni, dupa o absenta de un an.

Editia din acest an va debuta cu un concurs de creatie literara, aflat la cea de-a doua manifestare, ocazie cu care tinerilor talentati li se va oferi ocazia de a iesi in evidenta. Actualul director al Directiei pentru Cultura si Patrimoniu National (DCPN) Vrancea, Florin Micu Iliescu, a tinut sa precizeze importanta relatiilor intre generatii. "Prin intermediul concursului, am dorit sa punem fata in fata personalitatile care vor dori sa se implice in acest proiect si elevii care vor participa", a declarat acesta. Conform acelorasi declaratii, cel mai probabil, editia din acest an a Salonului Dragosloveni va fi organizata in perioada 8 "" 12 noiembrie, in cadrul Saptaminii culturale vrincene. "Bugetul de care dispunem este unul de austeritate. Ni s-au luat unele sume pe care le primisem la inceputul anului. Incercam sa facem tot posibilul sa ne indeplinim totusi toate obiectivele", sustine Florin Micu Iliescu. De asemenea, ieri s-a facut un apel catre lumea politica din Vrancea, privind implicarea institutiilor in viata culturala vrinceana. "Nu putem organiza evenimente cu bani din buzunarul personal al directorului. Sa nu se ajunga sa se zica ca oamenii politici din Vrancea nu vor cultura pentru judet", a conchis Gheorghe Andrei Neagu, redactorul-sef al revistei "Oglinda literara". (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 4 ore, 59 minute, 27 secunde
E foarte bine ca noul director a iesit din schema prafuita conform careia literatura inseamna doar dinozaurii sacri, asa-numitii oameni de cultura standard ai Vrancei. Dansii si-au demonstrat citeste integral
, acum 739393 zile, 4 ore, 59 minute, 27 secunde
Vai, vai ! Mai dinozaurilor, nu mai injurati puterea . Ea, saraca, (la minte!) e o biata mimoza. Ea nu are fapte cu care sa se apere , ci ii trebuie pupincurishti. şi cum batrani sunt din ce in citeste integral
, acum 739393 zile, 4 ore, 59 minute, 27 secunde
Nu e vorba de pupat. E vorba ca dansii sustin ca fac literatura. Si eu sunt de parere ca guvernul Boc trebuie sa plece dar scriu aici si nu pretind ca fac literatura.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.