Educație

Scoala, o sansa pentru fiecare la Odobesti

Andrei Milcoveanu
9 oct 2010 1497 vizualizări
Este al doilea proiect educational din acest an pentru elevii din familiile defavorizate

Cincisprezece copii din familii defavorizate din Odobesti au fost inclusi in proiectul "Scoala, o sansa pentru fiecare", finantat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. "In cadrul proiectului, activitatea a IX-a este Scoala dupa scoala si se adresaza elevilor defavorizati. S-a format o grupa de 15 elevi din clasele II-IV, care ramin la scoala, dupa cursuri, patru zile pe saptamina, intre orele 12.00 si 15.00 cu doamna invatatoare Georgeta Manea si pregatesc temele pentru a doua zi. Acestia primesc si un pachetel pentru prinz", ne-a spus prof. Mirela Neagu, coordonatorul proiectului pentru Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobesti. In cadrul aceluiasi program finantat prin FSE, in curind va debuta activitatea a X-a, aceea de scolarizare a romilor din Odobesti. "Vor fi doua clase pentru romii din comunitatile din oras care nu au urmat procesul de scolarizare clasic, dar doresc sa invete. Cursurile vor avea loc simbata si duminica", ne-a spus Dinu Petrica, expert local pentru probleme romilor din Odobesti. Tot in sprijinul copiilor din familiile defavorizate, pe timpul verii, in cadrul Programului de asigurare a accesului la educatie pentru copiii din grupurile defavorizate s-a derulat la Odobesti "Gradinita estivala". (Andrei MILCOVEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 22 minute, 6 secunde
Tiganul tot tigan in vecii vecilor, amin. Vin puradeii pe acolo cat primesc ceva moaca, dupa aia... auguri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.