Educație

Copiii au adus un omagiu victimelor Holocaustului

Gabriela Draghici
9 oct 2010 1157 vizualizări
Elevii scolilor Stefan cel Mare din Focsani si Barbu Stefanescu Delavrancea din Naruja au celebrat Ziua Holocaustului u acestia au aprins luminari in memoria victimelor si au organizat concursuri cu intrebari referitoare la nefericita perioada de prigonire

Elevii Scolii "Stefan cel Mare" din Focsani au comemorat zecile de mii de victime cazute in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Actiunea s-a desfasurat la Sinagoga din Focsani, iar elevii au adresat gazdelor numeroase intrebari, curiosi sa afle cit mai multe informatii referitoare la traditiile si cultura evreilor. Conform traditiei, sase copii au aprins sase luminari in memoria victimelor Holocaustului, in muzeul aranjat in incinta Sinagogii. Actiunea destinata comemorarii victimelor nu se va opri aici, in urmatoarele zile pregatindu-se organizarea unei expozitii de carte tematica si fotodocumente, la biblioteca scolii si vizionarea unui film documentar, intitulat "Holocaustul uitat". Activitatile din acest an au continuat seria celor hotarite in cadrul Parteneriatului educational "Evreii si civilizatia romineasca", coordonat de directorul scolii, Roxana Vornic si profesorii Ionela Partene, Anisoara Tache, bibliotecara Elena Blanaru, alaturi de Mircea Rond, presedintele Comunitatii Evreilor din Focsani. In Romania, Ziua Holocaustului se comemoreaza pe data de 9 octombrie. Nici Scoala "Barbu Stefanescu Delavrancea" din Naruja n-a trecut cu indiferenta peste eveniment. S-a organizat un concurs intitulat "Memoria Holocaustului", sub indrumarea profesorului de istorie-geografie Titi-Florin Chirila, sub forma unei probe de cunostinte, cu intrebari referitoare la Holocaust, si prezentarea unor desene inspirate din textele cartii "Holocaust", scrisa de Marcu Rozen. Elevii au vizionat apoi filmul "Lista lui Schindler" si au ascultat prezentarea unei recenzii facute cartii "Amintiri si ginduri despre viitor". Prin aceste actiuni educative, elevii si profesorii au aratat importanta comemorarii unui astfel de eveniment, poate unul din cele mai negre din istorie. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.