Educație

Dascalii mai au o sansa de reconversie profesionala

Ziarul de Vrancea
7 oct 2010 2661 vizualizări
Prin cursurile organizate de Casa Corpului Didactic, cei interesati pot deveni profesori de informatica sau bibliotecari u cursurile se platesc iar durata acestora este de trei semestre u si pentru cursurile FORCAD inscrierile s-au prelungit

Destinate in special cadrelor didactice din sistemul de invatamint vrincean, cursurile organizate prin intermediul Casei Corpului Didactic (CCD), ofera absolventilor posibilitatea de a obtine o calificare postuniversitara. Pentru dascalii care vor termina unul dintre cele doua module de curs, exista, conform Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, inclusiv posibilitatea de angajare ca profesor de informatica. CCD Vrancea este cea care gazduieste cursantii care vor opta pentru unul dintre cursuri de formare postuniversitara prin intermediul Universitatilor Bucuresti si Dunarea de Jos din Galati. Programele organizate de Universitatea Dunarea de Jos cuprind studii postuniversitare de specializare pentru cei care nu sint cadre didactice si studii de conversie profesionala pentru titulari, in domeniile Informatica Aplicata si Programare. Continutul didactic al celor doua cursuri e identic, iar acestea se vor desfasura simultan. Durata cursurilor este de trei semestre, care insumeaza 420 de ore si un numar total de 95 de credite. Taxa de studii este de 2.640 de lei de persoana, in conditiile formarii unei grupe de minim 30 de persoane. Suma va putea fi achitata in rate, prima la semnarea contractului fiind in valoare de 440 de lei. Inscrierile au inceput pe data de 15 septembrie si se vor incheia pe 30 octombrie, la Cabinetul Metodic al CCD Vrancea. Sint admisi absolventii cu diploma ai invatamintului superior si de lunga durata, indiferent de domeniul de specializare. De asemenea, si Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, sectia Biblioteconomie si Stiinta Informarii, organizeaza cursuri de formare postuniversitare pentru profesori documentaristi, avizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Conform legii, cursurile se vor desfasura pe perioada a trei semestre, iar semestrial vor avea loc doua convocari a cite 10 zile fiecare. Taxa de scolarizare se ridica la 600 de lei pe semestru, iar inscrierile au loc pina pe 30 octombrie la Bilbioteca CCD. Programele de cursuri ale ambelor Universitati se vor desfasura in incinta Casei Corpului Didactic Vrancea. (Gabriela DRAGHICI)


Prelungire pentru inscrierile la FORCAD


Cadrele didactice care vor sa participe la cursul FORCAD, derulat prin Casa Corpului Didactic, se mai pot inscrie pina cel tirziu miine. Perioada initiala de inscriere expirase pe 1 octombrie insa organizatorii au decis ulterior prelungirea perioadei pina pe 8 octombrie. "Proiectul «Dezvoltarea oportunitatilor de formare continua pentru cadrele didactice, prin utilizarea de resurse digitale in sistem blended learning» ofera cadrelor didactice oportunitatea parcurgerii unor cursuri in format combinat (blended learning), care include atit sesiuni in sala in care cursantii pot lucra in echipa si pot interactiona nemijlocit cu colegii si cu formatorul, cit si sesiuni de instruire la distanta", se arata in invitatia de participare la proiect. Cursul se adreseaza cadrelor didactice din invatamintul profesional si tehnic, cel secundar inferior si superior, formatorilor si tinerilor absolventi sub 35 de ani, debutanti in cariera didactica. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.