Educație

Info-Educatie

Gabriel Sava
5 oct 2010 776 vizualizări
Profesorii vrinceni protesteaza la Bucuresti

Circa 160 de membri de sindicat din invatamint pleaca azi la protestele care au loc in Capitala. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint Vrancea va participa la miting cu 100 de profesori de la mai multe scoli din municipiu si din judet iar Federatia Educatiei Nationale cu 60 de membri. "Sint circa 100 de oameni care vor merge la Bucuresti, de la Focsani si de la Adjud", a declarat Constantin Dragomir, vicepresedintele FSLI. Si FEN va merge pentru a manifesta in fata Palatului Victoria, sediul Guvernului. "Nu avem puncte comune de protest la Bucuresti, probabil ca ne vom intilni pe traseu. De la noi merg circa 60 de membri de sindicat", a declarat Paulina Roscan, liderul FEN Vrancea. Dascalii vrinceni care vor ramine in scoli vor derula programul normal. (G. SAVA)


"Generalul " Rogoz pleaca in control la scoli


Conducerea ISJ vrea sa stie cu exactitate cum este asigurat transportul elevilor cu microbuze la nivelul mai multor scoli din judet. "Voi merge in inspectie la mai multe scoli pentru a vedea cum se respecta ora de plecare a microbuzului, modul in care sint elevii transportati. Vreau sa stiu daca vom mai avea in perioada urmatoare scoli pe care le vom redeschide pentru ca transportul cu microbuzul ar fi ineficient", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. Seful scolilor vrincene spune ca are in intentie sa mearga mai ales in localitatile in care microbuzul are un parcurs mai lung, unde au fost desfiintate mai multe scoli, insa nu se va limita doar la aceste verificari. Inspectiile vor incepe, dupa cum a promis Rogoz, chiar din aceasta dimineata. (G. SAVA)


Titularii nu renunta la "piine"


20 de cadre didactice titulare au renuntat la invatamint in ultimii trei ani. Conform unei situatii prezentate de ISJ Vrancea, in anul scolar 2007-2008 a fost un singur profesor care a demisionat, in anul scolar 2008-2009 au fost 10 dascali, in 2009-2010, 7 iar de la inceputul acestui an scolar inca o profesoara de limba franceza si o invatatoare au renuntat la catedre. Alti 40 de dascali au cerut directorilor concedii fara plata incepind cu anul scolar 2007, iar alti 25 au solicitat conducerii scolilor la care erau titulari concedii pentru studii. Anul scolar trecut s-a inregistrat cel mai mic numar de cadre didactice care au solicitat concediu pentru cresterea copilului, respectiv 45, fata de 71 in urma cu un an si 68 in urma cu doi. "Din aceste cifre rezulta ca resursa umana in invatamintul vrincean este stabila iar acest lucru se reflecta in primul rind in calitatea actului educational", a declarat "generalul" Stan Rogoz. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 13 ore, 51 minute, 29 secunde
doar o noua revolutie ar mai da o sansa tarii. POL-eii au acaparat tara si o fura. nu mai dormiti , fratilor in timp ce criminalii va condamna la saracie, chiar la moarte, Basescu-Boc au distrus citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.