Educație

GOmentorship - un proiect de dezvoltare profesionala

Gabriela Draghici
2 oct 2010 2051 vizualizări
Proiectul GOmentorship invita tinerii din toata tara la conferinte dedicate dezvoltarii profesionale u tinerii elevi si studenti pot organiza singuri astfel de intilniri menite sa-i ajute in realizarea propriului potential

Proiectul GOmentorship, dedicat dezvoltarii profesionale a tinerilor, a fost demarat in 2007 la initiativa Asociatiei Oricum, o organizatie non-profit ce si-a propus schimbarea felului in care industriile creative isi aduc aportul la dezvoltarea Romaniei. Trei ani mai tirziu, GOmentorship s-a dezvoltat sub forma unei platforme de educatie non-formala ce ofera tinerilor modele de profesie cladite pe valori solide. Proiectul ajuta tinerii liceeni si studenti sa gaseasca raspunsul la intrebarea "Ce vrei sa te faci cind esti mare?", creind legaturi intre acestia si profesionisti din diverse domenii. Din 2009 MentorshipNET a existat sub forma unei platforme virtuale de intilnire, care va fi relansata la sfirsitul lunii octombrie a anului curent. Mentorship, azi GOmentorship, va include conferinte bilunare in care profesionistii vor discuta cu tinerii, despre felul in care si-au construit cariera, MentorDAY care consta intr-o serie de intilniri desfasurate in comunitatile de tineri din toata Romania si spatiul virtual care urmeaza a fi relansat. Conceptul si suportul initial apartin GOmentorship, insa tinerii din toata tara sint stimulati in sa organizeze singuri astfel de intilniri si sa invite personalitatile pe care le stimeaza. Conferintele "Cind Voi Fi Mare" vor fi filmate si vor fi facute cunoscute tinerilor romani, prin platforma online si prin proiectarea lor in anumite comunitati educationale. Proiectul are parte de sprijinul Fundatiei "Dinu Patriciu" si al Universitatii Bucuresti, iar accesul la astfel de conferinte este gratuit. Tinerii care urmeaza scolile din Romania au invatat pe pielea lor ca aptitudinile cu care au fost inzestrati nu vin la pachet cu instructiuni de folosire, iar elevii focsaneni nu fac exceptie. De aceea, proiectul ar trebui luat in considerare si pus in practica, in speranta ca povestea unui mentor ii va inspira in a face cele mai bune alegeri de viitor. Mai multe detalii despre proiectul GOmentorship si despre seria de conferinte puteti afla accesind site-ul www.gomentorship.ro . (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.