Educație

Scolarii modesti de la clasele primare isi primesc rechizitele

Gabriel Sava
28 sep 2010 901 vizualizări
Primele seturi cu rechizite pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse vor ajunge deja la beneficiari saptamina aceasta

In cursul zilei de ieri, mai multi directori, dar si reprezentanti ai unor scoli din judet au venit la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea pentru a ridica pachetele cu rechizite. "Noi avem circa 80 de cereri, nu sint mai multe comparativ cu anul trecut. Am luat azi pentru copiii de la clasele primare, cind vor veni restul le vom lua si pe acelea", a declarat Alexandru Rotaru, directorul Scolii din Bordesti. In urma semnarii contractului cu firma galateana Romprima, aceasta s-a obligat sa aduca pachetele cu rechizite destinate scolarilor de la clasele I-VIII pina la finalul acestei luni. "Au sosit pina acum rechizitele pentru clasa I si pentru clasele II-IV. Zilele urmatoare vor veni si pachetele pentru elevii de la ciclul gimnazial", a declarat Maricica Gheorghita, consilier in cadrul Serviciului Administrativ la ISJ. La sediul ISJ au ajuns 3.330 de pachete pentru clasa I, care contin cite un ghiozdan, caietele speciale de romana si matematica, caietele de tip I, penar, betisoare, pixuri, creioane si radiera. Pentru clasele II-IV au ajuns 2.400 de pachetele care contin toate caietele speciale, penar, pixuri, creioane si radiera. Conform ISJ, in urma semnarii contractului in valoare de 270.000, firma urmeaza sa aduca in total circa 17.500 de pachete cu rechizite. "Cele mai multe dintre acestea sint pentru elevii de la gimnaziu, unde exista cele mai multe solicitari", a precizat Maricica Gheorghita. Valoarea unui astfel de pachet a fost calculata la 15,39 de lei cu TVA iar reprezentantii inspectoratului spun ca pretul scazut din acest an a permis achizitia unui numar aproximativ egal cu cel de anul trecut de astfel de seturi, chiar daca fondurile de la MECTS au fost mai mici. Profesorii din judet spera ca numarul solicitarilor din partea elevilor sa fie acoperite integral de achizitia facuta de ISJ. Anul trecut au fost circa 18.000 de copii care au beneficiat de programul derulat de minister. (Gabriel SAVA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 13 ore, 56 minute, 13 secunde
Nefericit titlu.... sa inteleg ca cei increzuti nu primesc rechizite. Gabriel Sava, te-ai specializat in jurnalism la Spiru?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.