Educație

Talente printre copiii cu cerinte educative speciale

Iulia Crețu
3 dec 2005 706 vizualizări
Elevii de la Centrul Scolar "Elena Doamna" si-au sarbatorit ziua printr-o manifestare plina de culoare, zimbete si voie-buna.

Elevii cu deficiente de la Centrul Scolar "Elena Doamna" Focsani au sarbatorit ieri, in avans, ziua de 3 decembrie, zi dedicata copiilor cu cerinte educative speciale. Copiii hipoacuzici s-au distrat, au dansat, au cintat, au jucat in scenete de pantomima si au prezentat in fata spectatorilor o parte dintre obiceiurile traditionale romanesti de iarna, dar si personaje de poveste. Spectacolul a fost unul antrenant si spontan, prestatiile micilor artisti smulgind ropote de aplauze si de zimbete. Cu toate ca prezinta deficiente de auz si vorbire, micutii de la "Elena Doamna" nu s-au deosebit pe scena de copii normali, acestia manifestindu- se si bucurindu-se la fel. La programul artistic intitulat "Sintem si noi copii" au participat si elevi ai tuturor scolilor din municipiu, profesori focsaneni, parinti, dar si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean. "Copii de la «Elena Doamna» deschid o serie de aniversari care se vor desfasura timp de o saptamina in scolile speciale. Astazi simtim un lucru deosebit, implinire. Este tot ceea ce-si doreste un dascal, sa-si vada copii crescind. Printre invitati se numara si un fost elev al centrului, astazi profesor de religie. El face echipa cu copii de la dans si pantomima", a spus Felicia Panaite, inspector pe invatamint special in cadrul ISJ Vrancea. Pregatirile pentru acest spectacol au inceput inca de la debutul anului scolar, micutii artisti venind chiar ei cu propuneri si cu idei pentru dansuri sau pantomima. "Copii s-au pregatit pentru spectacol inca din prima zi de scoala. Au facut acest lucru pentru a dovedi ca si ei se pot bucura de viata. Exista progrese deosebite si se pot integra in societate. Pentru noi este o traditie sa prezentam un spectacol cu ocazia acestei zile. S-au pregatit intens, le-a placut si chiar au venit cu idei pentru spectacol", ne-a spus si Ionelia Suciu, directoarea Centrului Scolar "Elena Doamna" din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.