Educație

O noua miscare a personalului didactic

Gabriel Sava
18 sep 2010 1133 vizualizări
La sedinta de vineri a comisiei paritare de la Inspectorat s-au pus la punct 28 de mutari ale dascalilor din judet

Membrii comisiei paritare stabilita la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) s-au reunit din nou vineri pentru a stabili repartitia pe anumite posturi. "Dupa inceperea scolii s-au primit, de la mai multe unitati de invatamint din judet, cereri pentru acordarea de concedii fara plata sau de concedii pentru crestere copil, asa ca au mai aparut posturi care se rezolva, legal, in cadrul acestei comisii. La sedinta de azi (n.r.- de vineri) s-au discutat 28 de miscari ale personalului didactic", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. Trebuie precizat ca, in urma deciziei luate recent de conducerea ISJ, la nivelul judetului au mai aparut doua posturi de educatori si trei de invatatori, prin suplimentarea numarului de grupe, respectiv de clase. Orice miscare a unui cadru didactic, prin transfer sau detasare, angreneaza o miscare in lant si a altor dascali care, conform metodologiei, devin eligibili pentru ocuparea postului lasat liber. Tot vineri a avut loc, la nivelul ISJ Vrancea, si testarea cadrelor didactice care au revenit in invatamint dupa o perioada mai lunga de pauza sau care, cum ar fi cazul profesorului Dan Iordache care, in lipsa unui post pe specialitatea sa, a solicitat postul de matematica disponibil la scoala de la Tiritu. Dascalul a fost nevoit sa sustina astfel o testare. "Voi sta acolo in cazul in care voi primi acest post. Anul trecut am suplinit ca invatator", a declarat Dan Iordache, de loc din Adjud. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 50 minute, 41 secunde
Rogoz habar nu are ce se intampla in invatamantul vrancean,imi place sa cred,altfel nereguluile recente privind incadrarea le-au depasit pe cele ale lui Bostan.
, acum 739393 zile, 11 ore, 50 minute, 41 secunde
"testarea cadrelor didactice care au revenit in invatamint dupa o perioada mai lunga de pauza" La ce se refera aceasta pauza? La concediile pentru cresterea copilului de 2 ani, la concediul fara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.