Educație

Cursuri gratuite pentru bucatar sau agent de vinzari

Gabriel Sava
15 sep 2010 6113 vizualizări
Mai multi vrinceni s-ar putea califica pe bani europeni pentru meserii dintre cele mai solicitate pe piata muncii

Bucatar, cofetar-patiser, ospatar, camerista sau agent de vinzari sint doar citeva dintre meseriile care acum, atit pe piata interna dar mai ales pe cea internationala a fortei de munca sint destul de cautate. Pentru mai multi vrinceni care doresc sa se califice sau sa se recalifice profesional pentru a-si gasi mai usor un loc de munca, solutia vine printr-un proiect de formare derulat cu bani europeni de o societate din Braila. "Formarea profesionala in domeniul serviciilor: industrie hoteliera, alimentatie publica si comert" este titulatura proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in oameni"."Obiectivul principal al proiectului consta in cresterea participarii persoanelor angajate la programe de formare profesionala continua in vederea obtinerii unei calificari complete si actuale in corelare cu cerintele pietei muncii. Proiectul se desfasoara in regiunea Sud-Est si Bucuresti ""Ilfov. Grupul tinta este format din 640 de angajati, alti 610 participanti la cursurile de formare profesionala continua", a declarat Anca Zamfir, manager de proiect. Conform organizatorilor, calificarile propuse sint de bucatar, cofetar patiser, ospatar, lucrator in hoteluri/camerista, fiecare dintre ele cu o durata de 720 de ore, respectiv tehnician in turism, hotel si alimentatie/receptioner cu o durata de 1.080 de ore si agent de vinzari, cu o durata a cursurilor de 360 de ore. "Noi estimam ca aceste cursuri sa dureze circa 6 luni, cele 720 de ore care sint pentru nivelul de calificare 2. Ele vor fi finalizate cu o proba teoretica si una practica", a precizat Anca Zamfir. La Focsani, primul curs care va incepe va fi cel de bucatar, din luna octombrie. Locurile sint limitate la 20, iar principiul de inscriere este primul venit- primul servit. Un lucru deloc de neglijat este ca aceste cursuri sint destinate doar angajatilor, de preferinta din mediul privat, pentru ca functionarii publici si cei din sistemul de invatamint nu pot participa la aceste cursuri. Nici somerii nu sint eligibili in participarea la cursurile care vor avea in componenta atit practica cit si teorie. La final, toti participantii primesc diplome si certificate de atestare profesionala recunoscute de Ministerul Muncii. In conditiile unei piete a muncii aflata in recesiune, astfel de calificari sint o sansa reala pentru obtinerea unui job mai bine platit. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.