Educație

Vreau sa ma duc mai repede acasa la copii, de asta m-am apucat de cursuri

Daniel Garleanu
14 sep 2010 1264 vizualizări
In prima zi de scoala la Penitenciar au strigat prezent 40 de elevi

In timpul in care cei mici isi frecau miinile de emotie in fata invatatorilor cu bratele incarcate de flori, cei lipsiti de libertate isi dadeau coate in bancile Penitenciarului. La Mindresti, unii detinuti sint in clasa I la o virsta la care unii termina doctoratul sau se bucura de venirea pe lume a primului copil. Primul gind pentru care cei lipsiti de libertate isi doresc sa inceapa sau sa-si continue cursurile sint cele 30 de zile care se scad la fiecare an absolvit. Astfel, ieri, la prima zi de scoala erau inscrisi 40 de elevi, 16 la clasele I-IV si 24 la clasele V-VIII, si care si-au anuntat intentia de a veni in anul 2010-2011 la cursurile scolare. "Vreau sa ma duc mai repede acasa la copii si de asta m-am apucat de cursuri. Pe linga faptul ca mi se reduce pedeapsa, am posibilitatea sa invat lucruri pe care mai tirziu sa le pot spune copiilor mei", a declarat Elvis Serban, elev in clasa I. Invatator le va fi Constantin Bors, care le-a urat ieri bun venit detinutilor si care i-a asigurat ca impreuna vor invata lucruri noi. Penitenciarul a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar, prin care beneficiaza de profesori de la Scoala nr. 7 din Focsani si de rechizite gratuite. De asemenea, conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani i-a incurajat pe cei inchisi pentru a mentine standardul de promovabilitate la 100%. "Din partea mea si a personalului Penitenciarului Focsani va doresc sa profitati de faptul ca participati la aceste cursuri de scolarizare, ca aveti posibilitatea sa completati ceea ce nu ati facut afara. De asemenea, trebuie sa incercati sa deveniti mai bogati spiritual pentru ca pe viitor sa nu mai comiteti alte fapte care sa determine tinerea voastra in custodie", a spus Ion Dita, comisarul sef al Penitenciarului Focsani. Detinutii au in clasa si sase calculatoare la care pot invata sa se descurce cind se vor intoarce in societate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.