Educație

A inceput un nou an scolar!

Ziarul de Vrancea
14 sep 2010 1821 vizualizări
Cu o singura exceptie, anul scolar 2010-2011 a inceput in toate scolile din judet cu festivitati reduse u in lipsa microbuzelor scolare, doua scoli desfiintate au fost redeschise u politicienii nu s-au prea ingramadit la deschideri si discursuri, doar prefectul Ion Oprea si primarul Decebal Bacinschi fiind prezenti la deschiderea scolilor

Cu mic cu mare, elevi, parinti si profesori s-au grabit ieri dimineata catre gradinita, scoala sau liceu, pentru inceputul unui nou an scolar, cu emotii si buchete de flori. Festivitatile de deschidere din acest an au fost destul de "expeditive", astfel incit elevii, nerabdatori, si-au luat repede in primire clasele. Cele mai multe emotii la inceputul anului scolar le-au avut, cum era si de asteptat, "bobocii" din clasa I. "Este o emotie coplesitoare, mai ales pentru cei care pasesc prima data pe portile unei scoli si care asteapta cu mari emotii probabil intilnirea cu invatatorul care ii va conduce in aceasta cetate a cunoasterii, scoala", a declarat profesorul Laurentiu Tibrea, directorul scolii "Duiliu Zamfirescu", la festivitatea de deschidere, unde a fost prezent si viceprimarul Focsaniului, Bogdan Matisan. Freamat mare de dimineata si in curtea Scolii "Anghel Saligny" din Focsani. Zeci de elevi, care de care mai emotionati, la uniforma si cu buchete de flori mai mari decit ei in brate, au umplut curtea scolii. Unitatea de invatamint l-a avut ca invitat pe prefectul Ion Oprea, care a rostit citeva cuvinte in fata elevilor, dascalilor si parintilor prezenti la deschiderea noului an scolar. "Cel mai important lucru primit de la scoala este ca orice este posibil, atit timp cit copiii au aripi, profesorii ii invata sa zboare. Am dorit ca astazi, in fiecare scoala din judet sa fie si reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Vrancea. Este nevoie ca pe timpul deplasarii de acasa la scoala copiii sa fie in siguranta, si la scoala copiii sa fie in siguranta. Eu va doresc la fiecare sa aveti parte de un an cit mai bun, cit mai fructuos, sa va bucurati parintii prin notele obtinute la scoala, sa fiti sanatosi si in fiecare zi sa credeti ca este loc pentru mai bine", a spus prefectul Ion Oprea. De altfel, fiica prefectului a absolvit cursurile la aceasta scoala, iar baiatul cel mic va deveni si el elev al scolii nr. 5 de la anul. Ieri, scolarii si-au luat si orarele, urmind ca de astazi sa inceapa serios cursurile.


Primarul a facut un tur de forta al Colegiilor


Si liceenii de la Colegiile "Unirea" si "Cuza" au inceput anul scolar, intr-un mod mai relaxat insa, fiecare liceean incercind sa se afiseze cu cele mai la moda haine. La "Unirea", in cadrul momentului de deschidere, care a avut loc in sala de festivitati, elevii si profesorii au urmarit, pret de citeva minute, un film emotionant despre profesoara Carmencita Culita, care a trecut in nefiinta in aceasta vara in urma unui cumplit accident rutier. La deschiderea anului scolar de la "Unirea" au mai participat si inspectorul general Stan Rogoz, dar si primarul Decebal Bacinschi. La Colegiul "Mihail Kogalniceanu" festivitatea de deschidere a fost destul de scurta. Directorul Radu Stefan le-a spus elevilor ca trebuie sa fie mindri fiindca au ales sa frecventeze cursurile acestui liceu. Primarul Bacinschi, care a fost prezent la festivitatile de deschidere a noului an scolar la Colegiile "Unirea", "Cuza" si "Mihail Kogalniceanu", le-a transmis elevilor, parintilor acestora si profesorilor multe succese in activitatea lor scolara. "In numele meu si al Primariei Focsani va doresc voua si parintilor un an plin de succese in ciuda crizei economice prin care trecem cu totii", a spus primarul Bacinschi.


Oficial, toate scolile au inceput noul an scolar


Prima zi de scoala a inceput de ieri, asa cum spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, in toate scolile din judet, cu exceptia Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani. Pentru ca problema microbuzelor scolare nu a fost rezolvata, doua scoli desfiintate de la Corbita au inceput anul scolar de ieri. "Scoala de la Radacinesti, cu 30 de elevi si cea de la Ochesesti, cu 13 copii, au inceput anul scolar azi (n.r.-ieri) dupa ce au fost igienizate pentru ca ar fi insemnat sa incarcam foarte mult programul scolar. La Unirea si la Biliesti, transportul se face cu microbuzele private. La Biliesti s-a incheiat un contract cu un transportator privat iar la Unirea se vor deconta biletele", a declarat Stan Rogoz, "generalul" scolilor vrincene. La nivelul scolilor nu au fost cazuri in care sa nu fie posturi acoperite. "La Tiritu, catedra de matematica nu era inca atribuita, la fel ca si la Andreiasu de Sus. Avem insa cadre didactice calificate care au solicitat posturile si care vor merge acolo", a declarat inspectorul Cristinel Stiru, de la Compartimentul de Resurse Umane a ISJ Vrancea.


Politicienii au evitat sa se expuna prin scoli


Chiar daca au ajuns cu proprii copii, acolo unde acestia invata, politicenii s-au ferit sa faca declaratii publice la festivitatile de deschidere a noului an scolar. "In invatamint s-au luat masuri dure, decise nu neaparat cu placere, iar oamenilor le este lehamite de politicieni. Astazi a fost o zi festiva si cred ca meritau toti actorii implicati in viata scolii sa se bucure. In calitate de parinte am fost la deschiderea anului ceva mai devreme, la gradinita, la baietelul cel mare. Insa numai in calitate de parinte", a declarat deputatul PD-L Razvan Mustea. Chiar daca a fost invitata la deschiderea scolii de la Balesti, senatorul Sorina Placinta a lipsit, fiind reprezentata de un membru al cabinetului sau parlamentar si de cel pe care l-a sustinut pentru o functie in cadrul ISJ Vrancea, profesorul Banel Barbieru. In schimb, deputatul PSD de Odobesti Cristian Dumitrescu a participat la deschiderea anului scolar de la Grupul Scolar Agricol din oras. (D. GANEA, G. SAVA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 23 minute, 1 secunda
Vand manuale de clasa a 12-a, in special pt cei care invata la liceul nr. 4....astept ofertantii sa posteze mesajele aici
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.